Καρναβάλι Πάτρας: Με μηνύσεις προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ όσους βγάλουν ηχεία σε υπαίθριους χώρους

Ετοιμάζονται να "πεζοδρομήσουν" την Μαιζώνος για να αποφευχθεί ο κίνδυνος συνωστισμού στη Ρήγα Φεραίου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με το αδίκημα της διατάραξης κοινής ησυχίας κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δραστηριοποιούνται - κυρίως στο κέντρο της Πάτρας - εάν διαπιστωθεί πως έχουν "βγάλει" ηχεία σε κοινόχρηστους χώρους, κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Καρναβαλιού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, στην περίπτωση που εντοπιστούν παραβάτες σε βάρος τους θα υποβάλλονται μηνύσεις. Το μέτρο εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, για την αποφυγή συνάθροισης σε συγκεκριμένα σημεία, γεγονός που όπως υποστηρίζεται εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, όπου πέρυσι την αντίστοιχη περιόδο, κατεγράφη ασφυκτική εικόνα. 

Η κατάσταση συνδέεται με το γεγονός ότι ορισμένα καταστήματα βγάζουν έξω στον πεζόδρομο ηχεία με καρναβαλική μουσική με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται υπερβολικά πολύς κόσμος σε συγκεκριμένα σημεία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι αρχές εξετάζουν ακόμα και τη λύση της πεζοδρόμησης της οδού Μαιζώνος για την αποσυμφόρηση του κέντρου, για το τελευταίο Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς, οπότε κορυφώνονται και οι εκδηλώσεις.

Η πρόταση που συζητείται είναι για τις δύο βραδιές να "κλείσει" η οδός Μαιζώνος από το ύψος της Κολοκοτρώνη μέχρι την Γούναρη, ούτως ώστε να υπάρχει διασπορά του κόσμου και να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο μεταξύ το τελευταίο διήμερο θα ενταθούν οι έλεγχοι από κλιμάκια αστυνομικών και στελεχών υπηρεσιών για υπαίθρια πώληση ποτών, καθώς όπως διευκρίνησε στο tempo24, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου απαγορεύεται η πώληση αλκοολούχων ποτών απο υπαίθριους μικροπωλητές και από περίπτερα ( μπορούν να διαθέτουν μόνο μπύρες). Οπως επίσης απαγορεύεται τα καταστήματα να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματά τους πέραν των νομίμων ορίων, όπως να έχουν στους εξωτερικούς τους χώρους ηχεία , αλλά και ψυγεία.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας και ενισχυμένες περιπολίες  αναμένεται να εφαρμοστούν στην Πάτρα στη διάρκεια της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού, από Παρασκευή ως Κυριακή λόγω και των επισκεπτών που αναμένονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός για τη διευκόλυνση διεξαγωγής των καρναβαλικών των παρελάσεων και άλλων εκδηλώσεων στο κέντρο, ενώ το σχέδιο προβλέπει να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι για παράνομες σταθμεύσεις (διπλοσταθμεύσεις, ράμπες, θέσεις ΑμεΑ κλπ).

Την ίδια ώρα έμφαση θα δοθεί σε φανερές και κρυφές περιπολίες όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένες, ειδικά στα σημεία που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, (καταστήματα, κέντρο, ΑΤΜ κλπ) για την αποτροπή κλοπών ενώ έλεγχοι θα γίνονται και για το παρεμπόριο που αυξάνεται αυτές τις ημέρες.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για τις ημέρες αυτές αναμένεται να ενισχυθεί με δυνάμεις από γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις (Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, κλπ).

Διαβάστε επίσης