Τι ισχύει με τον Μαρτίνς και τον Φορτούνη

Ο Πορτογάλος θέλησε να στείλει... μήνυμα στον αρχηγό του Ολυμπιακού

Η συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα με την Άρσεναλ μόνο... συνηθισμένη δεν ήταν από αυτά που είπε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έβαλε στο... κάδρο τον Κώστα Φορτούνη κι αναφέρθηκε στην απόφασή του να μείνει εκτός των πλάνων του με την Άρσεναλ, ξεκαθαρίζοντας απόλυτα ότι αυτό έγινε από απόφαση και σε καμία περίπτωση για λόγους τραυματισμού όπως έγινε γνωστό στο δελτίο τύπου της ομάδας το βράδυ της Τρίτης, όταν κι ανακοινώθηκε η αποστολή για το Λονδίνο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έκανε τυχαία τις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι με την αγγλική ομάδα μετά από σχετικές ερωτήσεις που του έγιναν.

Η αφορμή φαίνεται να στάθηκε στο γεγονός ότι ο Φορτούνης δεν έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ κάτι που προφανώς και τον δυσαρέστησε με τους δύο άντρες να έχουν έντονη διαφωνία για την επιλογή αυτή του Πορτογάλου. Υπήρξε μία συζήτηση των δύο ανδρών που δεν απέφερε τόσο καλό αποτέλεσμα ή το επιθυμητό αποτέλεσμα εάν θέλετε. Ένας επίσης βασικός λόγος έχει να κάνει με την διαφορετική νοοτροπία και προσέγγιση που ήθελε και περίμενε ο Πέδρο Μαρτίνς από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό σε επίπεδο προπονήσεων αλλά και αγώνων. Ειδικά από την στιγμή που ο αρχηγός προέρχονταν από μια μακρά περίοδο αγωνιστικής απουσίας λόγω τραυματισμού κι αποθεραπείας.

Είναι μάλιστα ίσως η πρώτη φορά που ο Μαρτίνς έκανε τέτοιες χαρακτηριστικές δηλώσεις για παίκτη πριν από αγώνα, δείγμα το ότι έχει τα παράπονά του από τον Φορτούνη για την συμπεριφορά του.

Στην μία ερώτηση για τις απουσίες είπε ότι «οι δύο απουσίες είναι από ανάγκη (Σεμέδο και Σουντανί) και η άλλη από απόφασή μας (Φορτούνης)». Στην άλλη πως «κανένας δεν είναι πάνω από τον Ολυμπιακό (δηλαδή κανείς δεν μπορεί να βάζει το εγώ πάνω από το εμείς). Αυτό θέλουμε να επαναλάβουμε και θα επαναλάβουμε αύριο (εννοώντας ότι ως νοοτροπία θα το ξαναπεί και ξαναπεράσει την ομάδα)».

Προφανώς και το κλίμα βάρυνε, δείχνοντας... σύννεφα στις σχέσεις των δύο ανδρών, τα οποία στόχος είναι να διαλυθούν με την επιστροφή της ομάδας μετά τον επαναληπτικό του Emirates. Εξάλλου ο Πορτογάλος προπονητής ήθελε να στείλει με τον τρόπο αυτό, τον αποκλεισμό δηλαδή από τον αγώνα του Λονδίνου, το μήνυμα προς τον Φορτούνη, αλλά και τον κάθε παίκτη πως «η ομάδα πάνω από όλα και όλους». Ένα διπλό μήνυμα: πρώτον με το ότι τον άφησε εκτός και δεύτερον με τις δηλώσεις που έκανε.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια περίοδο συνεχόμενων και απαιτητικών αγώνων όπου θα κριθούν Πρωτάθλημα και Κύπελλο και δεν υπάρχει η... πολυτέλεια για οποιαδήποτε απώλεια. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν παίκτη όπως ο Φορτούνης. Πάντως ο αποκλεισμός αυτός σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο Έλληνας αρχηγός του Ολυμπιακού και της Εθνικής δεν υπολογίζεται για την συνέχεια. Μάλιστα το πιο πιθανό είναι να υπάρξει τις επόμενες μέρες τετ α τετ των δύο έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το όποιο «θέμα» έχει δημιουργηθεί και προφανώς έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, έχοντας προβληματίσει έντονα και τον κόσμο της ομάδας.

Πηγή: gazzetta.gr