Πέντε βήματα για να πετύχετε το τέλειο ίσιωμα

Ανεξαρτήτως trends, τα ίσια μαλλιά παραμένουν σταθερά ένα από τα αγαπημένα μας χτενίσματα

Ανεξαρτήτως trends, τα ίσια μαλλιά παραμένουν σταθερά ένα από τα αγαπημένα μας χτενίσματα. Άλλωστε, όλες ξέρουμε ότι τα μαλλιά μας δείχνουν στα καλύτερά τους όταν είναι ισιωμένα. Σαν ξαφνικά να είναι πιο λαμπερά και απαλά.

Ενώ το ίσιο μαλλί δείχνει ανεπιτήδευτο και απλό, στην πραγματικότητα έχει και αυτό τα μυστικά του. Για να πετύχετε, λοιπόν, το τέλειο ίσιωμα, δεν αρκεί να περάσετε από τις τούφες σας την πρέσα ισιώματος.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να δείτε τα μαλλιά σας πιο ίσια και στιλπνά από ποτέ.

1. Προετοιμάστε

Ξεκινήστε καθαρίζοντας και ενυδατώνοντας τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση ένα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος και αφού τελειώσετε με το λούσιμο, απλώστε conditioner και αφήστε το να δράσει για 2′ προτού ξεβγάλετε. Σκουπίστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα από ύφασμα με μικροίνες ή ένα βαμβακερό μπλουζάκι, ώστε να αποφύγετε το φριζάρισμα.

 

2. Προστατεύστε

Ως γνωστόν, η θερμότητα από τα εργαλεία styling καταστρέφει την τρίχα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να απλώνετε μια γενναία ποσότητα από κάποιο ειδικό προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά σας από τη θερμότητα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε προστατευτικά προϊόντα σε μορφή κρέμας, λαδιού ή spray. Εφαρμόστε από τη μέση του μαλλιού μέχρι τις άκρες.

 

3. Στεγνώστε

Στεγνώστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, προσέχοντας να το κρατάτε με μια τέτοια καθοδική κλίση ώστε να μη φουντώνουν τα μαλλιά σας. Μπορείτε να ισιώσετε κάπως τα μαλλιά σας με μια στρογγυλή βούρτσα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει πλήρως τα μαλλιά σας και ότι δεν έχουν κρατήσει υγρασία.

 

4. Ισιώστε

Χωρίστε το μαλλί σας σε δύο τούφες (πάνω και κάτω) και στερεώστε την πάνω τούφα με ένα κλάμερ. Ισιώστε το μαλλί σας τούφα-τούφα ξεκινώντας από τις ρίζες ως τις άκρες. Προσέξτε να μην ισιώσετε την ίδια τούφα για παραπάνω από 2-3 φορές, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει σημαντικά τις τρίχες σας.

 

5. Σταθεροποιήστε

Αν θέλετε να αποφύγετε το φριζάρισμα και το χτένισμά σας να κρατηθεί αναλλοίωτο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε δεν έχετε τελειώσει ακόμα. Αφού τελειώσετε με το ίσιωμα, απλώστε στις παλάμες σας λίγες σταγόνες από ενυδατικό λαδάκι και εφαρμόστε το στις άκρες των μαλλιών σας για έξτρα λάμψη. Ολοκληρώστε το χτένισμά σας ψεκάζοντας hairspray σε μια βούρτσα και χτενίζοντας απαλά τα μαλλιά σας.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης