Πάει για Μάιο η απόφαση για την Πατρών-Πύργου

ΑΥΡΙΟ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση της Αχαΐας και της Ηλείας είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών μετά από το νέο δυστύχημα στην Πατρών-Πύργου. Τραγική σύμπτωση: το θανατηφόρο τροχαίο με δύο θύματα από τον γειτονικό νομό σημειώθηκε λίγα 24ωρα πριν από την κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει οι αυτοδιοικητικοί της Ηλείας για αύριο.

Η επικαιρότητα λόγω κορονοϊού μπορεί να μην έκανε το δυστύχημα πρώτο θέμα πανελλαδικά, όπως συνέβη πρόσφατα με αυτό που στοίχισε την ζωή των δύο καθηγητών από την Αχαΐα. Όμως, στους δύο νομούς της Δυτικής Ελλάδας η οργή περισσεύει, καθώς ο χρόνος περνάει χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις, παρά μόνο η αισιοδοξία ότι η Κομισιόν θα συμφωνήσει (πότε;) στην πρόταση του Υπουργείου Υποδομών για διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης του έργου μετά από την πολιτική απόφαση που έλαβε να καταργήσει την τμηματική κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Πηγές της αυτοδιοίκησης ανέφεραν ότι η τελευταία ανεπίσημη ενημέρωση που έχουν από το Υπουργείο Υποδομών είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε νέα από τον ερχόμενο Μάιο.

Σε αυτή την περίπτωση, το έργο εκτιμάται ότι θα μπορεί να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού και να ολοκληρωθεί σε διάστημα από 24-28 μήνες. Όλα αυτά, όμως, παραμένουν σενάρια μέχρι να συμφωνήσει επίσημα η Κομισιόν στην κυβερνητική πρόταση.

Από την πλευρά τους, οι αυτοδιοικητικοί φορείς της Ηλείας που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το μεσημέρι (12:00) στα όρια με την Αχαΐα, εξέφρασαν εκ νέου χθες την αγανάκτησή τους με αφορμή το νέο θανατηφόρο τροχαίο και ζητούν να συνεχιστούν οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο για να μην θρηνήσουν και άλλα θύματα οι τοπικές κοινωνίες.

Ο Κ. Πελετίδης
Την απόφασή του να παραστεί στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Βουπράσιο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Θα πλαισιώνεται από αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, με αίτημα «την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου - Ολυμπία - Τσακώνα, χωρίς διόδια…».

Ο Δήμος Πατρέων είχε διοργανώσει κινητοποίηση με συμβολικό αποκλεισμό της Πατρών - Πύργου στο ύψος του κόμβου της βιομηχανικής περιοχής στις 21 Ιανουαρίου. Στην τοποθέτηση που είχε κάνει εκείνη την ημέρα, ο Κ. Πελετίδης είχε υπενθυμίσει ότι σε μία δεκαετία χάθηκαν 130 ζωές στην Πατρών-Πύργου, και είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι το επίμαχο έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία, χάσαμε 130 συνανθρώπους μας.
 

Πηγή: Εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Διαβάστε επίσης