«Συγχωροχάρτι» από τους συνδικαλιστές για τον ένοπλο αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ

 

Έντονη κατακραυγή έχει δημιουργήσει το νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που καταγράφηκε σε βίντεο και δείχνει αστυνομικό με πολιτικά να κραδαίνει όπλο σε φοιτητές μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπου μπήκε για να κυνηγήσει και να συλλάβει μικροπωλητή.

Ωστόσο, την πράξη του αστυνομικού έσπευσαν αμέσως να δικαιολογήσουν συνάδελφοί του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως… κινδύνευε η ζωή του.

Δείτε επίσης: O Τραμπ θέλει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να... πολεμήσει τον κοροναϊό

«Όταν κινδυνεύει η ζωή του, δηλώνει την ιδιότητά του και δέχεται επίθεση έχει δικαίωμα να προτάξει το όπλο» είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας. «Ευτυχώς, προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο γιατί σήμερα θα ήταν μακαρίτης» υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση του αστυνομικού ενδεδειγμένη.

Περιγράφοντας τις συνθήκες του περιστατικού ο γγ των Ειδικών Φρουρών είπε ότι ο άνδρας που ανήκει στην ομάδα ΔΙΑΣ του Πειραιά «έκανε το λάθος να φοράει το κράνος που χρησιμοποιεί και στην υπηρεσία. Ο συνάδελφος ήταν απέναντι από την ΑΣΟΕΕ. Τότε πήγαν πήγαν 4-5 άτομα και υπήρξε λεκτικό επεισόδιο μετά το οποίο του πήραν το κράνος. Ο συνάδελφος προσπαθώντας να πάρει το κράνος τον τράβηξαν προς τα μέσα και τότε άρχισαν να τον κυνηγάνε 30-40 άτομα. Τον χτυπούσαν με πυροσβεστήρες, ξύλα και σιδηρολοστούς».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, ο οποίος μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6,  ο αστυνομικός «νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, έχει πρησμένο κεφάλι, έχει μια εικόνα ανθρώπου που τον έδερναν για πολύ ώρα».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «ο αστυνομικός είναι 24 ώρες υπηρεσία και φέρει τον υπηρεσιακό του οπλισμό», ενώ είπε ότι «είναι για γέλια η εκδοχή ότι πήγε να διώξει μικροπωλητή. Ο συνάδελφος ανήκει στην ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά, δεν είναι δυνατό να πήγε από τον Πειραιά να κάνει έλεγχο στην ΑΣΟΕΕ».

Μπαλάσκας: Όταν κινδυνεύει, έχει δικαίωμα να προτάξει το όπλο

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε πως «εγώ ξέρω ότι ο αστυνομικός πήγε να πάρει την κοπέλα του, αναγνωρίστηκε από το κράνος και τον άρπαξαν» και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει αστυνομικός εντός και εκτός υπηρεσίας, ο αστυνομικός επιλέγει αν θα ασφαλίσει το όπλο του ή αν θα το έχει πάνω του. Όταν κινδυνεύει η ζωή του, δηλώνει την ιδιότητά του και δέχεται επίθεση έχει δικαίωμα να προτάξει το όπλο».

«Δεν έγινε χρήση του όπλου στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν είχε κάνει χρήση θα είχαμε και θα λέγαμε άλλα πράγματα» είπε και σημείωσε ότι «η αυτοσυγκράτηση αφορά τη χρήση του όπλου».

Επιπλέον, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι «δεν υπάρχει όπλο που εκπυρσοκροτεί μόνο του, αν είναι πάνω στην πάλη και εκπυρσοκροτήσει, σημαίνει ότι ο αστυνομικός δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος».

«Για την ΕΛ.ΑΣ, υπάρχει κοινωνία, όχι φοιτητές και μη φοιτητές» κατέληξε.

Ντούμας: Ευτυχώς… προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, ο οποίος τόνισε πως «ο συνάδελφος ειδικός φρουρός είχε την ατυχία να φέρει στο χέρι του το λευκό κράνος, που είναι εξάρτημα της ΔΙ.ΑΣ. Αφού πρώτα είχε μεταβεί έξωθεν της ΑΣΟΕΕ να συναντήσει φιλικό του οικείο πρόσωπο, αναγνωρίστηκε από τους μόνιμους κατοίκους της ΑΣΟΕΕ και του επιτέθηκαν και εδάρη ανηλεώς».

«Μέχρι που σύρθηκε στο εσωτερικό μέρος της σχολής και εκεί συνεχίστηκε να δέρνεται και με ξύλα. Ευτυχώς, προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο γιατί σήμερα θα ήταν μακαρίτης» είπε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης