Πάτρα: Σε επιφυλακή οι αρχές για τον κοροναϊό - Δύο συσκέψεις σήμερα - Εξαφανίστηκαν οι προστατευτικές μάσκες

 

Δύο συσκέψεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα , προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρούσματος κοροναϊού.

Συγκεκριμένα στις 9 το πρωϊ, παρουσία και του κλιμακίου του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας θα γίνει σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στο Λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται ενάντια στον κορονοϊό.

Επίσης στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην Πάτρα θα μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με τη δημόσια Υγεία (Διοκητές Νοσοκομείων, Επόπτες Δημόσιας Υγείας κλπ),

"Η 6η ΥΠΕ, είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο εκδήλωσης κρούσματος κορονοϊοού. Τα Νοσοκομεία είναι πλήρως εξοπλισμένα, με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικού. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετώπισουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα γίνονται συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας", δήλωνει στο tempo24.news, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Στο μεταξύ έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί οι μάσκες προστασίας από τα φαρμακεία, όπως φδηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Πάτρας. Ενώ δεν έχουν δυνατότητα να προμηθεύσουν νέες ποσόστητες ούτε καν οι φαρμακαποθήκες!

Παράλληλα στο Λιμάνι της Πάτρας οι εταιρείες έχουν προμηθεύσει τους υπαλλήλους του με μάσκες και γάντια, αλλά και το Λιμεναρχείο και ο ΟΛΠΑ, για τα στελέχη τους.

Πάντως αρκετοί που προγραμμάτιζαν ταξίδι στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας, φαίνεται να προβληματίζονται με όσα συμβαίνουν στην γεοτινική χώρα και ακυρώνουν την μετακίνησή τους. Μόνο χθες 60 άτομα ακύρωσαν τα εισιτήριά τους.

 

Διαβάστε επίσης