«Στα κύματα του Καρναβαλιού»!

 

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισαν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στην Achaia Clauss οι εκπαιδευτικές παραστάσεις για τα δημοτικά σχολεία του Θεάτρου Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη με το έργο «Στα κύματα του Καρναβαλιού», που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας.

Οι μαθητές των σχολείων στην πρώτη μέρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εκλεκτή παράσταση θεάτρου σκιών με τη σφραγίδα του γνωστού καραγκιοζοπαίκτη Χρήστου Καλπουζάνη, προσαρμοσμένη απολύτως στο πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού. Γέλασαν με την ψυχή τους αλλά και ήρθαν σε επαφή με τα μηνύματα του έργου που ο Χρήστος Καλπουζάνης τα μεταδίδει με τον πιο φυσικό τρόπο. Πρόκειται για μια παράσταση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οικολογικό θέμα και πολλά καρναβαλικά στοιχεία. Τα μηνύματα που περνούν μέσα από την παράσταση συνοψίζονται ως εξής: «Μπορείς να κάνεις διάφορα χρήσιμα πράγματα με τα σκουπίδια» και είναι προσαρμοσμένα στο θέμα της ανακύκλωσης. Όλα αυτά ξεπηδούν αβίαστα και με καραγκιοζοπαικτική μαγεία μέσα από τη συζήτηση του Διόνυσου με τον Πασσά και το χάλι που αφήνουν οι θνητοί μετά το γλέντι τους, δηλαδή τα σκουπίδια. Μια παράσταση που έχει σκοπό να μας προτείνει να σώσουμε το σπίτι μας γιατί το σπίτι μας είναι η γη. Στη συγκεκριμένη παράσταση το θέατρο σκιών ενώνεται με τα κρουστά. Συμμετέχει ο γνωστός καθηγητής και μουσικός των κρουστών Βαγγέλης Γκούμας με το σύνολο κρουστών του «Ρόπτρον». Κρουστά, ηχητικά εφέ: Βαγγέλης Γκούμας και σύνολο κρουστών «Ρόπτρον», Διόνυσος: Μιχάλης Παπαγεωργίου, Σκηνικά: Μιχάλης Παπαγεωργίου, Χρήστος Καλπουζάνης, Χρήστος Λαμπρόπουλος. Μετά την παράσταση θα πραγματοποιείται ένα μικρό εργαστήρι-σεμινάριο κρουστών από τον Βαγγέλη Γκούμα και την ομάδα του.

Οι παραστάσεις και το εργαστήρι-σεμινάριο κρουστών θα παρουσιάζονται καθημερινά τα πρωινά για τα δημοτικά σχολεία στην Achaia Clauss έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Ο αριθμός των σχολείων που θα την παρακολουθήσουν έχει συμπληρωθεί.