Πάτρα: Το μεσημέρι της Τρίτης σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ για τον Κορονοϊό - Καρβέλης: "Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

ΣΤΙΣ 12 ΜΜ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΔΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των κλιμακίων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που βρίσκονται από σήμερα στην Πάτρα στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της εφαρμογής των μέτρων για τον Κορονοϊό, μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία, που μετρά 5 νεκρούς και σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Κορονοϊός: "Έφοδος" Πατρινών στα φαρμακεία για μάσκες - Είδος προς εξαφάνιση - Σύσκεψη Μπονάνου με κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Στη σύσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην Πάτρα θα μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με τη δημόσια Υγεία (Διοκητές Νοσοκομείων, Επόπτες Δημόσιας Υγείας κλπ), 

"Η 6η ΥΠΕ, είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο εκδήλωσης κρούσματος κορονοϊοού. Τα Νοσοκομεία είναι πλήρως εξοπλισμένα, με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικού. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετώπισουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα γίνονται συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας", δήλωνει στο tempo24.news, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.700700.jpg

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣΗ 6ΗΣ ΥΠΕ)

Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια τα Νοσοκομεία αναφοράς είναι:

 Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,

Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο χώρο του Λιμανιού με στελέχη του ΕΟΔΥ και τους εμπλεκόμενους φορεις (ΟΛΠΑ, Ναυτιλιακούς Πράκτορες κα) στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον Κορονοϊό και τι θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που θα εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα, μετά τον συναγερμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείου Υγείας, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στη γειτονική Ιταλία. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα μέτρα πρόληψης αναφορικά με το λιμάνι της Πάτρας και όχι μόνο, με τις αφίξεις από την Ιταλία, όπου ήδη κατεγράφησαν 5 θάνατοι ανθρώπων και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.

ΤΩΡΑ - Πάτρα: Κατέπλευσε το πρώτο πλοίο από την Ιταλία - Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο λιμάνι - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Την ιδια ώρα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλίας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Κορονοϊό, συνέστησε ψυχραιμία, δηλώνοντας πως η χωρα έχει θωρακιστεί.

Κικίλιας μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Η χώρα είναι θωρακισμένη

Η απάντηση της Ήρας Κουρή για το ενδεχόμενο ακύρωσης του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω Κορονοϊού

 

Διαβάστε επίσης