Ολυμπιακός : Οι φετινές αμυντικές επιδόσεις των ερυθρόλευκων γράφουν ιστορία

 

 

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στην Τούμπα με 1-0 επί του ΠΑΟΚ για την 25η αγωνιστική και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, ενώ αύξησε τη διαφορά στο +5 από το Δικέφαλο του Βορρά.

Παράλληλα, με το παιχνίδι στην Τούμπα οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν τις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κατάφεραν να πετύχουν ένα μοναδικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε την κανονική διάρκεια δεχόμενη μόλις τρία γκολ στους 13 αγώνες που έδωσε μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με μέσο όρο 0,23 γκολ ανά αγώνα, και βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στην Α’ Εθνική.

Οι Πειραιώτες μπορεί να μην αναδείχθηκαν ακόμα πρωταθλητές, αφού υπάρχουν ακόμα 10 παιχνίδια στα πλέι-οφ, όμως γράφουν ιστορία.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν δεχτεί 6 γκολ σε 15 εκτός έδρας ματς (με μέσο όρο 0,4) τη σεζόν 2008-09, όταν προπονητής ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ φέτος δέχτηκαν τρία λιγότερα.

Ακόμα, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 8 σερί εκτός έδρας αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ, αφού η τελευταία φορά που είχε παραβιαστεί η εστία του Ζοσέ Σα ήταν από τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη του Πανιωνίου στις 23 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ