Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Σήμερα συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

ΣΤΙΣ 6.30 ΜΜ

Συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 18 Φεβρουαρίου και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των εργαζομένων όπως και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού οδοστρωτήρα. Η πλειοψηφία του λαού μας δηλώνει αντίθετη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η επίθεση της κυβέρνησης και οι συκοφαντίες ενάντια στους απεργιακούς αγώνες των συνδικάτων και στα αιτήματά τους που εκπορεύονται κατευθείαν από το Υπ. Εργασίας δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου-Βρούτση και με την αναλογιστική μελέτη που το συνοδεύει, επιβεβαιώνει:

–              Την παραπέρα μείωση των συντάξεων, η οποία στο πέρασμα του χρόνου θα μεγαλώνει.

–              Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία για τους νέους εργαζόμενους θα φτάνουν στο 70ό έτος.

– Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των επιχειρήσεων.

–              Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που περιορίζεται στο ελάχιστο.

Οι κυβερνητικές απάτες που βαφτίζουν τις μειώσεις στις συντάξεις ως αυξήσεις, η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η «χωρίς τέλος» αύξηση των ορίων ηλικίας και το χτύπημα των νέων εργαζομένων, αποτελούν τον πυρήνα του νόμου Κατρούγκαλου-Βρούτση.

Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.30 ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ»

Διαβάστε επίσης