Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην πλατεία Ομονοίας όπου από τις 11 το πρωί ξεκίνησε η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών,μέσω της διαδρομής: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.
Συμμετείχαν η Μπαντίνα, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, στα οποία υπήρχαν τρία νέα που θα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Το πρώτο εντυπωσιακό άρμα που εξέπεμπε αίσθηση φρεσκάδας και χαράς ήταν η πολύχρωμη «Χαρούμενη Τούρμπο-Μάγισσα» του Παντελή Χατζόπουλου που η μορφή του αποτυπώνει τη Μάγισσα του παραμυθιού να πετά καβαλώντας δυο σκούπες πάνω από τα σπίτια ενός πολύχρωμου χωριού. Στο πίσω μέρος υπήρχε ένα κάστρο.
Το δεύτερο νέο άρμα ήταν «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Κώστα Τζαϊλάκη με θέμα εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι αλλά προσαρμοσμένο για το φετινό Καρναβάλι των Μικρών στην κλιματική αλλαγή και στην προστασία του πλανήτη. Το διακριτό μότο στο μπροστινό μέρος του άρματος «Ας φροντίσουμε τον πλανήτη με την ωριμότητα ενός παιδιού» ήταν παραπάνω από εύγλωττο. Ο Πρίγκιπας πάνω από τα σύννεφα κρατούσε την γη και μπροστά του ξεφύτρωνε ένα ρόδο. Στο πίσω του άρματος δέσποζε η Αλεπού, αναπόσπαστο στοιχείο του παραμυθιού του «Μικρού Πρίγκιπα».
Το τρίτο νέο άρμα ήταν το «Γατί» του Νεκτάριου Σαρηγιάννη. Ένα χαρούμενο γατί παίζει με ένα κουβάρι νήμα που έχει μπροστά του.
Παρέλασαν επίσης και τα παλαιότερα άρματα από περασμένες διοργανώσεις του Καρναβαλιού των Μικρών: «Τοσοδούλα», «Καρναβαλάκος», «Σκυλάκι», «Κάστρο» και «Ζουζούνι».
Αμέσως μετά ακολούθησαν οι ομάδες συμμετοχής σκορπίζοντας χρώματα, χιούμορ, αθωότητα και αστείρευτο κέφι και χαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετείχαν 10 ομάδες εκτός Πατρών, ενώ το Χαμόγελο του Παιδιού συμμετείχε και με τμήματα εκτός Πατρών. Συμμετείχαν ακόμη δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Στο τέλος της παρέλασης υπήρξε ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή» που γλύκανε μικρούς και μεγάλους και αφήνοντας την ιδιαίτερη πινελιά του αναλλοίωτου στο πέρασμα των χρόνων εθίμων.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ