Έφεραν τον καλό καιρό με το Baby Rally τους στο συννεφιασμένο πρωϊνό ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Μπορεί οι δυνατοί άνεμοι, τα σύννεφα και οι χαμηλές θερμοκρασίες να εμπόδισαν να λάμψει το χαμόγελο του ήλιου το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι το πείσμα των μικρών καρναβαλιστών και η αγάπη τους για το Καρναβάλι επικράτησαν κατά κράτος και … έφεραν τον «καλό καιρό» στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων στην Πλαζ της Αγυιάς που πραγματοποιήθηκε το Baby Rally, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Μια μέρα πριν την κορύφωσή του με την Παρέλαση των Μικρών, το Καρναβάλι των Μικρών υποδέχτηκε τους μικρούς με τα ποδήλατά τους σε πλήρη καρναβαλική αμφίεση, που έδωσαν ραντεβού για μια μέρα παιχνιδιού, ανεμελιάς και αγωνιστικής διάθεσης σε καρναβαλικό κλίμα.

Τα παιδιά πήραν τους αριθμούς συμμετοχής τους και χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους (α.παιδιά ηλικία 6-9 ετών και β.παιδιά ηλικίας 10-12 ετών). Τα παιδιά με τα  ποδήλατά τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρηκαν με την ψυχή τους συμμετέχοντας  σε  παιχνίδια, διαγωνισμούς  και δραστηριότητες, που έβγαζαν κέφι, γέλιο, καρναβαλική διάθεση  και αισιοδοξία. Οι μικροί κλήθηκαν να δείξουν τις δεξιότητές τους και τις αγωνιστικές τους επιδόσεις γεμίζοντας με χρώματα, χαμόγελα, χαρούμενες διαθέσεις, καλλιτεχνικές και καρναβαλικές μεταμφιέσεις αναβατών και ποδηλάτων την πλατεία.

Οι δράσεις πλαισιώθηκαν από παράσταση θεάτρου σκιών με τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό του Περί Σκιών να παρουσιάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης Μάγος του Πατρινού Καρναβαλιού».

H Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 βαθμολόγησε τις συμμετοχές και ανακοίνωσε 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 5 βραβεία γενικής κατάταξης. Τα βραβεία θα δοθούν στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου πριν τα θεατρικά δρώμενα από σχολεία στην πλατεία Γεωργίου (οι βραβευμένοι πρέπει να προσέλθουν στις 17.30). Ωστόσο το κέρδος  ήταν η συμμετοχή όλων των παιδιών, που ήταν παρόντα. Για αυτή τη συμμετοχή όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής μετά την ολοκλήρωση του Baby Rally. Και αυτοί οι έπαινοι σίγουρα ήταν οι σημαντικότεροι.

Στη γιορτή αυτή των μικρών παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, ενώ παρούσα ήταν και η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 Μαρία Κυριακοπούλου.

Οι μικροί καρναβαλιστές θα ξεκουραστούν για λίγο αφού σήμερα Σαββατο 22 Φεβρουαρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η Νυχτερινή Παρέλαση των Μικρών Προσχολικής Ηλίας στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και μετά το παρτυ-διαδραστικό παιχνίδι στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου (διοργωνωση: Κριτική Επιτροπή Πατρινού Καρναβαλιού 2020 με τη συνεργασία του ΣΙΚΕΠΑ Δυτικής Ελλάδας), ενώ όλοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 στην πλατεία Ομονοίας, αφετηρία της Μεγάλης Παρέλασης των Μικρών. Εκεί θα αρχίσει η μεγάλη γιορτή, η πιο αυθεντική και αυθόρμητη έκρηξη χαράς, φαντασίας και δημιουργίας, που θα πλημμυρίσει ως πολύχρωμο ποτάμι τις κεντρικές οδούς Γούναρη και Κορίνθου και την πλατεία Γεωργίου Α΄ επιφυλάσσοντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα όπως μόνο οι μικροί μπορούν να μας υποσχεθούν.