Νέα οχήματα αποκτά η Πυροσβεστική σε Αγρίνιο και Θέρμο

 

Πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου θα αποκτήσει δύο υπερσύγχρονα οχήματα συνολικής χωρητικότητας 14 τόνων νερού και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Θέρμου θα αποκτήσει ένα όχημα χωρητικότητας 4 τόνων νερού.

Συνολικά τρία νέα υπερσύγχρονα οχήματα έρχονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου. Σύμφωνα με πληροφορίες η Π.Υ. Αγρινίου θα παραλάβει τον επόμενο μήνα ή τον Απρίλιο ένα όχημα χωρητικότητας 10 τόνων νερού και ένα τεσσάρων τόνων νερού, ενώ το κλιμάκιο του Θέρμου, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, θα παραλάβει ένα όχημα χωρητικότητας 4 τόνων νερού.

Ήδη έχουν εκπαιδευτεί άτομα στην Αθήνα για τον χειρισμό των οχημάτων αυτών και κατά την παραλαβή τους θα εκπαιδευτεί όλο το προσωπικό των δύο υπηρεσιών, ώστε κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να είναι όλοι έτοιμοι και στις θέσεις τους γνωρίζοντας ταυτόχρονα να χειριστούν και τα υπερσύγχρονα οχήματα.

Η ενίσχυση με τα δύο αυτά οχήματα, λόγω της χωρητικότητάς τους είναι σημαντική βοήθεια για την Π.Υ. Αγρινίου και το κλιμάκιο του Θέρμου.  Αυτή την στιγμή έχει ανανεωθεί σχεδόν όλος ο στόλος των οχημάτων της Π.Υ. Αγρινίου. Συγκεκριμένα τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκε η ανανέωση, με αποτέλεσμα της σημαντικής αυτής προσπάθειας και δουλειάς να παρέχεται ασφάλεια στους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής, αλλά και στους πολίτες ακόμη καλύτερες δυνατότητες παρέμβασης από την Πυροσβεστική. Μόνο τρία οχήματα είναι παλιά τεχνολογίας στο Αγρίνιο, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι μοντέλα της τελευταίας δεκαετίας, κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ σε μικρότερο βαθμό υπάρχουν και οχήματα της τελευταίας δεκαπενταετίας, έχοντας όμως τις δυνατότητες να καλύψουν κάθε συμβάν.

Η ανανέωση του στόλου των οχημάτων για την πυροσβεστική είναι σημαντική, καθώς εκτός από την ασφάλεια των εργαζομένων σημασία έχει η δυνατότητα των οχημάτων για να μεταβαίνουν σε δύσκολα και κακοτράχαλα σημεία, όπως επίσης και η χωρητικότητα των τόνων νερού, που αποτελεί βασικό στοιχείο και με την εξέλιξη της τεχνολογίας αυξάνεται.

Οι 18 συνολικά τόνοι νερού που θα «προστεθούν» στην «δύναμη» της Πυροσβεστικής σε Αγρίνιο και Θέρμο κατά τους γνωρίζοντες αποτελεί ένα επιπρόσθετο «όπλο» στην «φαρέτρα» της Πυροσβεστικής στη μάχη με τις φωτιές, καθώς τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με νέα τεχνολογία έχουν την δυνατότητα να καλύψουν περισσότερες ανάγκες με λιγότερα δρομολόγια και σε συντομότερο χρόνο!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου κατά την διάρκεια του 2019 παρενέβη σε  637 αστικές  πυρκαγιές, 105 επεμβάσεις σε ανελκυστήρα, 159 παροχές βοήθειας, 140 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ το κλιμάκιο του Θέρμου επιχείρησε σε 30 πυρκαγιές και 18 παροχές βοηθείας.

Πηγη: sinidisi.gr 

Διαβάστε επίσης