ΔΗΚΕΠΑ: Εργαστήρι επικοινωνίας και έκφρασης από τις 7 Μαρτίου

σε συνεργασία με το Θέατρο της Ημέρας

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Θέατρο της Ημέρας, διοργανώνει εργαστήριο επικοινωνίας και έκφρασης – τεχνικές εμψύχωσης ομάδας μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, τετράμηνης διάρκειας (σύνολο 50 ώρες).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση και σε όσους προβαίνουν σε μια Θέαση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού.

Το Ερηγαστήριο θα εμψυχώσει η  Ανδρομάχη Μοντζολή (Διδάκτωρ Θεατρολογίας, Σκηνοθέτης - Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος, Ειδική σε θέματα Παιδαγωγικής Θεάτρου & Αισθητικής Αγωγής,Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Θεάτρου της Ημέρας ) περιγράφει:

«Θα προσεγγίσουμε με βιωματικό κυρίως τρόπο, την μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού (πρωτότυπη ψυχαγωγική-εκπαιδευτική-επιστημονική μέθοδος Λάκη Κουρετζή),  που επιδιώκει την δια μέσου των τεχνών ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση και αποτελεί τον κύριο εκφραστή της Παιδευτικής Θεατρικής έκφρασης.

Με τις  βασικές ενότητες του Θεατρικού Παιχνιδιού:

Θα γνωρίσουμε, μέσα από παιχνίδια, βασισμένα σε πολλαπλά ερεθίσματα, ασκήσεις και δρώμενα, τη δομή και τις τεχνικές ανάπτυξής του, τα επίπεδα και τις φάσεις του, τη συγκρότηση και τη δυναμική της ομάδας μέσα από έντονη αισθησιοκινητική δράση και ευαισθητοποίηση.

Θα παίξουμε το παιχνίδι των ρόλων και θα δοκιμάσουμε τεχνικές και φάσεις ανάπτυξης της έκφρασης.

Θα μιλήσουμε μέσα από τη γλώσσα του σώματος και τον Αυτοσχεδιασμό

Θα αξιοποιήσουμε θεματολογικούς πυρήνες, το τυχαίο,  το αυθόρμητο, το αυτοσχέδιο και μέσα από δρώμενα ατομικά και ομαδικά θα καταλήξουμε  στην Αναπαράσταση, τη σύνθεση μιας σκηνικής δράσης.

Και θα συζητήσουμε για τις Εφαρμογές της μεθόδου στην θεατρική πράξη και την εκπαιδευτική διαδικασία, για το Θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι, αλλά και το θέατρο για παιδιά και με παιδιά. Θα καθορίσουμε τον  ρόλο του εμψυχωτή και θα προβούμε σε μια Θεατρολογική και παιδαγωγική προσέγγιση του Θ.Π.

Με λίγα λόγια…

Θα επικοινωνήσουμε και θα εκφραστούμε μέσα από τα συναισθήματα.

Και θα  περάσουμε μαζί κάποιο ευχάριστο, δημιουργικό και -ελπίζω- ωφέλιμο χρόνο» .

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης» ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα και ώρα 12:00 – 16:00.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαρτίου

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Απριλίου

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου

Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουνίου

Συνολικό Κόστος συμμετοχής 200 ευρώ/ άτομο

Θα δοθεί Πιστοποίηση Παρακολούθησης από το Θέατρο της Ημέρας

Σημείωση:

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα (φόρμες, κάλτσες κλπ).Η ολοκλήρωση, εμβάθυνση και διάστασή τους θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο βαθμό και από τη δυναμική που θα αναπτύξει η ομάδα.

 

Διαβάστε επίσης