Μανιαδάκης: Μου ασκήθηκαν πιέσεις να κατονομάσω Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη και Λοβέρδο

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis ξεκαθάρισε ότι δεν είχε στοιχεία

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, παραδέχθηκε πως δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να κατονομάσει τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Λοβέρδο.

«Με πραξικοπηματικό τρόπο με σταμάτησαν και οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να μου άρουν την προστασία και να μου ανοίξουν δικογραφία», ανέφερε αρχικά στο ΜEGA ο κ. Μανιαδάκης με αφορμή τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Στη συνέχεια τόνισε: «Άρχισαν να μου ασκούνται πιέσεις για να αρχίσω να μοιράζω και εγώ, όπως και οι συγκεκριμένοι μάρτυρες, έωλες και ανυπόστατες καταγγελίες, αναφορικά με τον κ. Σαμαρά, τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Λοβέρδο».

Ο κ. Μανιαδάκης ανέφερε ότι δεν ενοχοποίησε τα συγκεκριμένα πρόσωπα, παρά τις πιέσεις, καθώς όπως είπε δεν είχε στοιχεία.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Μανιαδάκης αναφέρθηκε στους προστατευόμενους Μάρτυρες, λέγοντας: «Ο "Σαράφης" ξαφνικά εμπλέκει εμένα δέκα μήνες μετά την αρχική κατάθεση. Είναι αξιόπιστοι αυτοί οι άνθρωποι που αλλάζουν καταθέσεις; Με τον "Μάξιμο Σαράφη" έχουμε χαιρετηθεί και έχουμε βρεθεί έξω από την εισαγγελία και έχουμε μιλήσει. Τον γνωρίζω εξ επαγγέλματος».

Μάλιστα ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας τόνισε πως ο «Μάξιμος Σαράφης» προσδοκούσε οικονομικά οφέλη από τις καταθέσεις του στις αμερικανικές Αρχές.

Τέλος, ο Νίκος Μανιαδάκης ανέφερε για τις πιέσεις που δέχθηκε είπε: «Μου έλεγαν να μη φοβάμαι και να μοιραστώ ό,τι ξέρω για αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν πρόκειται να εκλεγούν ξανά».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ