Βαρουφάκης: Στις 10 Μαρτίου θα δώσει στη δημοσιότητα τις συνομιλίες των Eurogroup

 

Στις 10 Μαρτίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης, θα δώσει πρόσβαση σε όλους τους Έλληνες στις ηχογραφημένες συνομιλίες του Eurogroup του 2015, σύμφωνα με δήλωσή του σε δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 τόνισε ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες του Eurogroup θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου.

Στις 14 Φεβρουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή στικάκι usb με τις ηχογραφήσεις των επεισοδιακών συνεδριάσεων του eurogroup.

Μάλιστα ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 αναφέρθηκε σε παλαιότερη απάφαση του Αρείου Πάγου η οποία όπως ο ίδιος υποστήριξε νομιμοποιεί την ενέργειά του να καταγράψει τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις.

«Σύμφωνα με την απόφαση του Α.Π ήταν νόμιμη η ηχογράφηση του eurogroup να τις δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς και στα κόμματα», είχε σημειώσει τότε.

Αλλά ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεν δέχθηκε το συγκεκριμένο στικάκι, καθώς όπως τόνισε: «Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και την Βουλή ως αχθοφόρο των επιδιώξεων. Επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Η Βουλή δεν είναι ο αχφοφόρος τις επιθυμίας κάποιων αν αποκαλυφθούν».

Πώς σχολίασαν τις «ηχογραφήσεις Βαρουφάκη» οι Σεντένο και Ρέγκλινγκ

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο απάντησε: «Ουδέν σχόλιον, αλλά πολιτικά είναι απογοητευτική η κίνηση».

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε: «Μας απογοητεύει η παραβίαση της εμπιστευτικότητας, αλλά έτσι κι αλλιώς ό,τι βρήκε ενδιαφέρον το έβαλε σε εκείνο το βιβλίο που εξέδωσε».

Διαβάστε επίσης