Επιθέσεις στη Γερμανία: Αυτός είναι ο ακροδεξιός δράστης -Το μανιφέστο με τους παρανοϊκούς ισχυρισμούς

 

Λίγες μέρες πριν τις δύο φονικές επιθέσεις στη Γερμανία, σε μπαρ της πόλης Χάναου κοντά στη Φρανκφούρτη ο φερόμενος ως δράστης είχε ανεβάσει σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, που επικαλείται η Welt ένα βίντεο με παρανοϊκούς ισχυρισμούς στο Youtube.

Στο βίντεο αυτό ο Γερμανός Τομπίας Ρ. , που βρέθηκε νεκρός μαζί με ένα ακόμη άτομο στο σπίτι του μετά το μακελειό – μιλά σε άπταιστα Αγγλικά στέλνοντας ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς». Το βίντεο που κυκλοφορούσε μέχρι το πρωί στο Διαδύκτυο, βιντεοσκοπήθηκε σε διαμέρισμα και αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στο YouTube.

Το κίνητρο των επιθέσεων του δράστη δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του. Στο κείμενο, σύμφωνα με την ίδια πάντα γερμανική εφημερίδα, ο δράστης φέρεται να γράφει ότι πολίτες συγκεκριμένων λαών πρέπει να εξολοθρευτούν, καθώς δεν είναι πλέον εφικτή η απέλασή τους από τη Γερμανία. Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, είχε άδεια κυνηγιού. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, αναφέρει το Spiegel.