Έσπασαν πλευρό 8χρονου μαθητή μέσα σε δημοτικό σχολείο!

Ο πατέρας ενός μαθητής της Γ' δημοτικού, στην Καβάλα, κατήγγειλε χθες τον ξυλοδαρμό του γιου του από μεγαλύτερους μαθητές, μέσα στο σχολείο.   

«Παίζοντας μπάλα, κάποια παιδιά, μεγαλύτερης τάξης, παρεξηγήθηκαν, τον κυνήγησαν και ένα από αυτά τον έπιασε. Τον γρονθοκόπησε στο στομάχι πολλές φορές και του έσπασε ένα πλευρό» δήλωσε ο κ. Τάσος Αντωνιάδης, πατέρας του 8χρονου μαθητή.

 «Πήγαμε στα έκτακτα περιστατικά, στη χειρουργική, οι γιατροί μας κάνανε εξετάσεις και στην ακτινογραφία φάνηκε το σπάσιμο στο πλευρό, είναι κάταγμα», εξηγούσε νωρίτερα.   

Το περιστατικό συνέβη στην αυλή του 16ου δημοτικού σχολείου Καβάλας και δράστες φέρονται να είναι δύο παιδιά της Δ' δημοτικού, σύμφωνα με τον πατέρα. Το ένα παιδί κρατούσε τον γιο του και το άλλο τον χτυπούσε με γροθιές στην κοιλιά, ενώ οι δάσκαλοι του σχολείο δεν παρενέβησαν, υποστηρίζοντας πως δεν είδαν τίποτα, όπως καταγγέλλει ο πατέρας.   

Ο κ. Αντωνιάδης είπε πως την ώρα της επίθεσης υπήρχαν τέσσερις επιτηρητές στην αυλή του σχολείου.

 «Δηλώνουν ότι το συμβάν έγινε σε δευτερόλεπτα, για αυτό δεν είδαν τίποτα. Το παιδί πήγε στην διευθύντρια, γιατί προσπαθεί να το αναιρέσει και αυτό η διευθύντρια, της παραπονέθηκε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Η διευθύντρια του ζήτησε μάρτυρες», πρόσθεσε ο πατέρας, προσθέτοντας πως το παιδί του είχε πέσει άλλες τρεις φορές θύμα bullying στο σχολείο. «Την μία του κατέβασαν το παντελόνι στην αυλή, δεν αντέδρασε κανένας. Την άλλη το χτύπησαν στο κεφάλι με μία τσάντα στο κολυμβητήριο, πάλι δεν έγινε τίποτα.   

 «Προσπαθώ να μην καταφέρουν να το συγκαλύψουν», κατέληξε ο κ. Αντωνιάδης, λέγοντας πως σκοπεύει να καταθέσει μήνυση για το περιστατικό, κατά παντός υπευθύνου. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα, σε μία περίοδο που πληθαίνουν οι καταγγελίες για φαινόμενα bullying σε δημοτικά και γυμνάσια. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ