Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας: Διεκδικούν απαλλαγή από τις μεταγωγές κρατουμένων ...αλλιώς κινητοποιήσεις

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ

Έτοιμη να εντατικοποιήσει τις αντιδράσεις της είναι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, το επόμενο διάστημα διεκδικώντας την ικανοποίηση του χρονίζοντος αιτήματος που αφορά στην απαλλαγή των Αστυνομικών από την μεταφορά - μεταγωγή κρατουμένων.

Ζητούν την επαναφορά του παλαιού καθεστώτος βάσει του οποίου,  η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στα καθήκοντα των εξωτερικών φυλάκων των Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Στόχος η απεμπλοκή των αστυνομικών από "αλλότρια" καθήκοντα όπως επισημαίνει στο tempo24.news, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χάρης Τσίτσικας, ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, κάνοντας πράξη το δόγμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη "Η Αστυνομία στο δρόμο".

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία, τόσο για τον αριθμό των μεταγωγών, όσο και των ενστόλων που απασχολούνται στη συγκεκριμένη υπηρεσία κάθε μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίτσικα οι μεταγωγές μηνιαίως σε 24ωρη βάση, ανέρχονται στις 150 και σε αυτές απασχολούνται τουλάχιστον 350 Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να προκαλείται "τεράστια επιχειρησιακή ανωμαλία". Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί μια μεταφορά κρατουμένου μέχρι και 4 φορές την ημέρα.

800_15.jpg

(ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΙΑΣ)

Το θέμα μεταξύ άλλων έχει τεθεί προ μηνών σε γνώση της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, κατά τη διάρκεια σύσκεψεων στις οποίες συμμετείχε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, λαμβάνοντας τις ανάλογες δεσμεύσεις για δρομολόγηση επίλυσης του ζητήματος.

Πριν την προκήρυξη των μορφών κινητοποίησεων των ενστόλων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ,  επιχειρείται από την Ένωση συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να του εκθέσουν επί προσωπικού το ζήτημα, που προκαλεί όπως υποστηρίζεται "αρρυθμία" στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσίων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Με την καθημερινή "δέσμευση" μεγάλου αριθμού Αστυνομικών, επισημαίνεται πως δε μπορεί να επιτευχθεί η ασφαλής αστυνόμευση με συνεχείς και αυξημένες περιπολίες που στοχεύουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

"Ζητάμε πολιτική λύση. Έχουμε την πρόθεση να υπάρξει μεταβατικό στάδιο για την εφαρμογή των νέων δεδομένων" δηλώσε ο κ.Τσίτσικας

 

 

 

Διαβάστε επίσης