Στην Πάτρα σήμερα η Μαρία Σπυράκη

Σε εκδήλωση του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου

Σήμερα Παρασκευή 21/2/2020 το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και ‘Ερευνας (ΙΤΕ) και την ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη, πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ασφαλές διαδίκτυο στην Ε.Ε.

Μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων της Πάτρας καλούνται να κάνουν παρουσιάσεις για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο με ενδεικτικά θέματα τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την υγιεινή των συσκευών, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα fake news, τον εθισμό στο διαδίκτυο, την διαδικτυακή αποπλάνηση, την προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο, τις ασφαλείς online αγορές, το πως επηρεάζεται η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, την πλαστοπροσωπία στο διαδίκτυο, την ασφάλεια στα κοινωνικά δίκτυα, την παραπληροφόρηση και την ρητορική μίσους στο διαδίκτυο κα.

Εξειδικευμένα μέλη του Κέντρου θα ενημερώσουν τους μαθητές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον ψηφιακό κόσμο και τους τρόπους αποφυγής τους.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν από τα συμμετέχοντα σχολεία προτάσεις των μαθητών για το πως μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια. Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου που θα παρουσιάσει την καλύτερη πρόταση θα βραβευθεί με φιλοξενία στις Βρυξέλλες και ξενάγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την ευρωβουλευτή του ΕΛΚ κα Μαρία Σπυράκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, ώρα 10:00 – 13:00 μμ.

Διαβάστε επίσης