Αλλαγή - βόμβα στον κανονισμό του οφσάιντ

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η FIFA

Έτοιμο να βάλει τέλος στα οφσάιντ του... χιλιοστού είναι η FIFA, προχωρώντας στην αλλαγή του σχετικού κανονισμού, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να μην ισχύει πλέον από το προσεχές Euro.

Η απόφαση για την αλλαγή του κανονισμού κρίθηκε αναγκαία μετά τη χρήση του VAR, καθώς πολλές φορές οι διαιτητές φτάνουν σε σημείο μπροστά σε μια οθόνη να αναλύουν πίξελ πίξελ αν ένας ποδοσφαιριστής είναι εκτεθειμένος ή όχι.

Τι λέει, λοιπόν, ο Αρσέν Βενγκέρ που έχει κάνει τη σχετική εισήγηση; Πώς ένας παίκτης δεν είναι οφσάιντ αν οποιοδήποτε σημείο του σώματός του, με το οποίο μπορεί να σκοράρει, είναι στην ίδια ευθεία ή πίσω από τον τελευταίο αμυνόμενο, ακόμη κι αν προεξέχουν άλλα μέλη του σώματός του.

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι θα μπορεί ένας παίκτης να σκοράρει ακόμη κι αν είναι ένα ή ενάμιση μέτρο μπροστά από τον αμυντικό, αλλά το πέλμα του θα είναι στο ίδιο σημείο με τον αντίπαλο.

Η εισήγηση του Αλσατού πρώην τεχνικού της Άρσεναλ θα συζητηθεί στο Internationan Football Αssociation Board στις 29 Φεβρουαρίου.

Πηγή: filathlos.gr