Η Αμάλ Αλαμουντίν μίλησε...

Εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφόρησαν οι φήμες που θέλουν τον Τζορτζ Κλούνεϊ να χωρίζει με την Αμάλ Αλαμουντίν, γεγονός που πυροδότησε η δήλωση του ηθοποιού ότι έχει να δει τα δίδυμα παιδιά του περίπου 200 ημέρες.

Κανένας ωστόσο από τους δύο δεν έχει πάρει δημόσια θέση σε όσα γράφονται για την κρίση στο γάμο τους. Η Αμάλ Αλαμουντίν έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στο The Guardian, μετά τις φήμες, αλλά μίλησε με την επαγγελματική της ιδιότητα και υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου των δημοσιογράφων.

«Την ίδια ώρα οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται για τους δημοσιογράφους από την άρχουσα τάξη παίρνουν έμπνευση από τη γλώσσα που έρχεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ» είπε αναφερόμενη στον Ντόναλντ Τραμπ.

H Αμάλ Αλαμουντίν θέλει να βάλει ένα τέλος στην κακοποίηση των δημοσιογράφων και αποσκοπεί στο να βρεθούν λύσεις έτσι ώστε οι εκπρόσωποι του Τύπου να μην φυλακίζονται ή στοχοποιούνται. «Αν οι παγκόσμιοι ηγέτες ενώνονται για να βρουν τρόπους να φιμώσουν τον Τύπου δεν πρέπει κι εμείς ως συνήγοροί τους να κάνουμε το ίδιο;»

Υπενθυμίζουμε ότι η Αμάλ Αλαμουντίν ως δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διορίστηκε ειδική πρέσβης του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για την ελευθερία του Τύπου. Μάλιστα προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες της στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δήλωσε ότι την τιμά ο ρόλος που της έδωσαν. «Εξαιτίας της δουλειάς μου, να υπερασπίζομαι δημοσιογράφους, έχω δει από πρώτο χέρι τους τρόπους με τους οποίους αυτοί γίνονται στόχος ή φυλακίζονται σε μια προσπάθεια να τους κλείσουν το στόμα και να απαγορεύσουν την ελευθερία του Τύπου» είχε δήλωσει η Αμάλ Αλαμουντίν, όταν την ανατέθηκε ο ρόλος.