Παραλιακό μέτωπο. Το μεγάλο στοίχημα της Πάτρας.

Του Κωνσταντίνου Σβόλη, δημοτικού συμβούλου Πατρέων, ιατρού καρδιολόγου

Με τη νομοθετική ρύθμιση του 2018 (ν. 4554/2018, άρθρο 67), δόθηκε η δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάπλαση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.

Ανάπλαση η οποία θα πρέπει να έχει διττό σκοπό. Αφενός την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης και τη δημιουργία υποδομών για πολιτιστικές, μουσικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές και κοινωφελείς δραστηριότητες και αφετέρου την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Πάτρας να υποστηρίξει τουρισμό κρουαζιέρας και yachting. Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Πάτρας  να ξεφύγει από την οικονομική δυσπραγία και μιζέρια, μέσω της  άνθησης  της  επιχειρηματικότητας. Η  δημιουργία θέσεων εργασίας  αλλά και  η εισροή εσόδων προς τη πόλη μας, θα αποτελέσουν την αφετηρία της άρσης του οικονομικού αδιεξόδου.  Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το παραλιακό μέτωπο έχει δύο όψεις. Οφείλουμε να στοχεύσουμε στην εξυπηρέτηση  του πολίτη που στρέφεται προς τη θάλασσα αλλά και του επισκέπτη που, μέσω θαλάσσης,  μας επισκέπτεται.

Εκ των ων ουκ άνευ θεωρείται η απρόσκοπτη σύνδεση του αστικού ιστού της πόλης με το υγρό στοιχείο. Η υπογειοποίηση του τρένου κρίνεται επιβεβλημένη όχι μόνο για την προάσπιση και αναβάθμιση της  ποιότητας της ζωής μας αλλά και για την πλήρη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από τους χρήστες – πολίτες.

Χρήζει προσοχής η παρατήρηση του επικεφαλής της παράταξης ‘’Πάτρα Ενωμένη’’,  Νίκου Παδημάτου, για αγαστή συνεργασία με τον ΟΛΠΑ, στοχεύοντας σε  ένα συνολικά αρμονικό αποτέλεσμα, τόσο από άποψης αισθητικής όσο και λειτουργικής.

Η βάση για την επίτευξη τού, από πολλών ετών,  οράματος για τη στροφή της πόλης προς τη θάλασσα τέθηκε. Οι δημοτικές παρατάξεις τοποθετήθηκαν με βάση το λόγο της λογικής. Το μεγάλο στοίχημα οφείλουμε να το κερδίσουμε. Όλοι μαζί.

 

Διαβάστε επίσης