Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βασιλάκης - Αύριο η πολιτική κηδεία - Συλλυπητήρια μηνύματα

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Δεν άντεξε να κρατηθεί στη ζωή και "έφυγε" σήμερα τα ξημερώματα ο Μιχάλης Βασιλάκης, γραμματέας του ΕΑΜ Πάτρας.

Το τελευταίο διάστημα, ο εκλιπών νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μετά από επιπλοκές που εμφάνισε από γρίπη.

Δίπλα του βρισκόντουσαν κάθε λεπτό η οικογένειά του και οι πολιτικοί του σύντροφοι.

Ηταν παντρεμένος με την πρώην δημοτική σύμβουλο Ουρανία Μπίρμπα και είχαν αποκτήσει μία κόρη 26 ετών, Μαρία, η οποία εργάζεται και σπουδάζει Ιατρική στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στο αίθριο του Α΄ Νεκροταφείου Πατρών.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για
τον θάνατο του Μιχάλη Βασιλάκη και συλλυπείται θερμά για την
απώλειά τους, την σύζυγό του, πρώην δημοτική σύμβουλο Ουρανία
Μπίρμπα, την κόρη τους Μαρία και τους οικείους του.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γρηγόρης
Αλεξόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του
Γραμματέα του ΕΑΜ Πάτρας Μιχάλη Βασιλάκη.
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο ενός αγωνιστή της ζωής
και των ιδεών. Ο Μιχάλης Βασιλάκης υπήρξε ένας άνθρωπος συνεπής
στις απόψεις και τις αξίες του, σε όσα πρέσβευε και υπηρετούσε.
Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφο της ζωής του Ουρανία
Μπίρμπα, την κόρη του Μαρία, τους φίλους και τους συναγωνιστές του.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΟΥΧΑ

Πρόωρα και άδικα μας αποχαιρετά ο σ. Μιχάλης Βασιλάκης! Άνθρωπος, καθ’ ομολογία ολόκληρης της πόλης μας, μαχητικός και ασυμβίβαστος, ακούραστος και αφοσιωμένος εργάτης των επαναστατικών ιδεών. Από τους πλέον διακεκριμένους ηγέτες της τοπικής κομμουνιστικής αριστεράς και του εργατικού κινήματος της πόλης μας, με πορεία πέντε δεκαετιών στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Διέθετε στον μέγιστο βαθμό, την οξυδέρκεια και την μέθοδο ανάλυσης, μπορούσε με τον τρόπο αυτό να περιγράφει τις δυσκολίες του κινήματος στις συνθήκες της παγκόσμιας ήττας του, μπορούσε να αναδεικνύει δρόμους, πρωτίστως να μην παραιτείται ο ίδιος από τον αγώνα στην προοπτική της νίκης. Με προσήλωση στα ιδανικά και τις θεμελιώδεις ιδεολογικές και φιλοσοφικές αρχές, αφήνει το έντονο αποτύπωμα του στην πορεία της Αριστεράς. Στην πόλη μας και στη χώρα.

Τον αποχαιρετούμε με τιμή και σεβασμό στην έντονη προσωπικότητα του, στον απλό και ανεπιτήδευτο χαρακτήρα του, στην σεμνότητα, την ευγένεια και την ανιδιοτέλεια του. Γνωριζόμαστε με τον Μιχάλη από το μακρινό 1978. Με κοινή αφετηρία, πολλά χρόνια συμπόρευσης, συνύπαρξη με αλληλοσεβασμό σε ξεχωριστούς δρόμους. Ναι, ο Μιχάλης, υπήρξε ηγετική προσωπικότητα. Ήταν πάντα μπροστά από το αγκομαχητό της ιστορίας. Σε μια εποχή, δύσκολη για την επαναστατική σκέψη και δράση.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Ουρανία, στην κόρη του Μαρία σε όλους τους συντρόφους του.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΥ

Ο Μιχάλης Βασιλάκης, μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της Αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την ισότητα, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, χωρίς να υπολογίζει προσωπικό κόστος, χωρίς να προσδοκά κανένα προσωπικό όφελος.

Θα μας συντροφεύει πάντα η αγωνία στο βλέμμα του και στα γραπτά του για την πορεία της Αριστεράς και η ανυστερόβουλη κριτική του διάθεση για την προοπτική της.

Η Αριστερά των σεμνών αγωνιστών, των ήπιων αλλά αποφασισμένων ανθρώπων, της συγκρότησης και της προσήλωσης, της ευαισθησίας και του ήθους, είναι πολύ φτωχότερη. Είχε πολλά να δώσει στην οικογένεια του, στο ΕΑΜ, στη συνολική υπόθεση της Αριστεράς και στην πολιτική ζωή του τόπου, για αρκετά χρόνια ακόμα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ουρανία και τη Μαρία.

 

Η «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση της απώλειας του Μιχάλη Βασιλάκη.

Παρακολουθήσαμε τον αγώνα που έδινε τις τελευταίες ημέρες. Όπως οι περισσότεροι αγώνες που έδωσε στη ζωή του, ήταν άνισος. Παρόλα αυτά δεν δείλιασε. Όπως ποτέ δεν δείλιασε.

Γραμματέας του ΕΑΜ και συνεπής κομμουνιστής απέναντι στην Αριστερά και την Ιστορία. Το κενό που αφήνει στην πολιτική ζωή της Πάτρας είναι δυσαναπλήρωτο.

Η ΩΡΑ Πατρών εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, Ουρανία Μπίρμπα και Μαρία Βασιλάκη και στους οικείους του.

 

Για το θάνατο του αγωνιστή Μιχάλη Βασιλάκη

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την πρόωρη απώλεια του Μιχάλη Βασιλάκη, το πρωί της Τρίτης 18/2/2020. Ο Μιχάλης Βασιλάκης ήταν γραμματέας του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου-ΕΑΜ Πάτρας και αγωνιστής του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος της πόλης μας.

Ήταν ένας άνθρωπος που με σεμνότητα και αφοσίωση υπηρέτησε πιστά τις αρχές του μέχρι το τέλος. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στην υπόθεση της δολοφονίας του συντρόφου του στο ΕΑΜ, κομμουνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, στους δρόμους και τα δικαστήρια, σε κάθε κινητοποίηση για να δικαιωθούν οι αγώνες του Τεμπονέρα, για να πληρώσουν οι ένοχοι.

Θα τον θυμόμαστε για την ανιδιοτέλεια και τη μαχητικότητα του χαρακτήρα του.

Εκφράζουμε τα συλληπητήρια μας στους ανθρώπους του, τη γυναίκα του Ουρανία, την κόρη του Μαρία, καθώς και στους συντρόφους του στο ΕΑΜ.

Οι οργανώσεις Πάτρας του

 Νέου Αριστερού Ρεύματος και

νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τον θάνατο του Μιχάλη Βασιλάκη, αναφέρει τα εξής: 

"Έφυγε από κοντά μας ο Μιχάλης Βασιλάκης, ανιδιοτελής άνθρωπος και συνεπής αγωνιστής της Αριστεράς που άφησε ενεργό αποτύπωμα στην πόλη μας και στη χώρα.

Ο Μιχάλης Βασιλάκης υπήρξε ακούραστος αγωνιστής του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος και πάλεψε όλη του τη ζωή για την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική απελευθέρωση.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφο του Ουρανία, στην κόρη τους Μαρία, στους οικείους του και στους συντρόφους του."

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ