Super League 1: Η ώρα της κρίσης για ΠΑΟΚ, Ξάνθη

 

Η αντίστροφη μέτρηση, για να μπούμε στην τελική ευθεία της συγκεκριμένης υπόθεσης που βρίσκεται εδώ και μήνες στο πρόσκήνιο της αθλητικής επικαιρότητας, έχει αρχίσει, ωστόσο δεν αποκλείεται αντί για... σπριντ, να παρακολουθήσουμε... μαραθώνιο.

Από την περασμένη Πέμπτη το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League 1 (Αθλητικός Δικαστής) έχει καλέσει Ολυμπιακό (ο καταγγέλων), ΠΑΟΚ και Ξάνθη (οι... κατηγορούμενοι) έχει καλέσει ενώπιον του και τις τρεις ομάδες, μετά την έκθεση/πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου όπως αναφέρει να παραστούν «... εκδίκαση της».

Με το σκεπτικό της ΕΕΑ, το οποίο συνοδεύει την έκθεση/πόρισμα, να φτάνει τις 84 σελίδες αναλύοντας με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις που οδήγησαν τα μέλη της στην εκτίμηση ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, λογικό είναι να σκεφτεί κανείς ότι δεν αρκεί μια συνεδρίαση για να υπάρξει απόφαση, όμως δεν αποκλείεται η σημερινή συνεδρίαση να μην ξεκινήσει καν.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (ζητώντας την ακύρωση του πορίσματος της ΕΕΑ ή κατά άλλους ζητώντας να κριθεί παράνομη η σύνθεση της Επιτροπής και ως εκ τούτου άκυρο το πόρισμα της) και αυτήν την προσφυγή θα επικαλεστεί προκειμένου να μην εκδικασθεί σήμερα η υπόθεση.

Το αν θα γίνει αποδεκτό ή όχι το συγκεκριμένο αίτημα θα το ξέρουμε λίγο μετά τις 10:00 π.μ., ωστόσο ακόμη κι αν δοθεί αναβολή η ουσία της υπόθεσης δεν αλλάζει και η τύχη του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης κρέμεται από μια κλωστή.

Για τα μέλη της ΕΕΑ, πέραν του ότι η παράβαση έχει τελεστεί, είναι ξεκάθαρο ότι ο αθλητικός δικαστής δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ορθότητα του πορίσματος, παρά μόνο να επιβάλει την προβλεπόμενη ποινή που είναι ο υποβιβασμός!

Ωστόσο υπάρχει κι η αντίθετη πλευρά που ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ, ο αθλητικός δικαστής πλέον μπορεί να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να ελέγξει ο ίδιος τα δεδομένα κρίνοντας αν έχει τελεστεί ή όχι το συγκεκριμένο αδίκημα.

Υπομονή όμως λίγες ώρες ακόμη για να δούμε αν θα αρχίσει τελικά να ξετυλίγεται οριστικά το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης που έχει δημιουργήσει τεράστια ζητήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι μόνο...

Διαβάστε επίσης