Homemade βούτυρο αμυγδάλου για απόλαυση με λίγες θερμίδες!

 


Το βούτυρο αμυγδάλου είναι το μυστικό συστατικό που θα μεταμορφώσει την υφή και τη γεύση στα smoothies σου, θα απογειώσει τη ζαχαροπλαστική σου, θα γίνει ένα γρήγορο σνάκ αλειμμένο σε μια φέτα ψωμί με μπανάνα.
 
Φτιάξε μόνη σου εύκολα και γρήγορα σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου!
 
Ϋλικά για ένα μικρό βαζάκι:
-2 κούπες αμύγδαλα (ανάλατα, αν είναι ήδη αλατισμένα μη προσθέσεις κι άλλο αλάτι)
-1/2 κτλ γλυκού αλάτι
-1κτλ γλυκού ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση:
Απλώνεις τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και καβουρδίζεις στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Το καβούρδισμα είναι αρκετά σημαντικό για να βοηθήσεις τα αμύγδαλα να απελευθερώσουν πιο γρήγορα το λάδι τους, αλλά έχε το νου σου μην αρπάξουν γιατί θα σου βγει πολύ καβουρδισμένη η γεύση. Βάζεις τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μαζί με το αλάτι και το λάδι και χτυπάς για περίπου 10-15 λεπτά (εξαρτάται από την ισχύ του μπλέντερ).
 
Μη προσπαθήσεις να το κάνεις σε μούλτι, θα το κάψεις. Μόλις έχεις αρχίσει να απελπίζεσαι και να πιστεύεις ότι δε θα γίνουν ποτέ τα αμύγδαλα βούτυρο τότε ως δια μαγείας θα δεις τα λάδια των αμυγδάλων να απελευθερώνονται και η στεγνή μπάλα να μεταμορφώνεται σε μια υγρή, παχύρρευστη ζύμη.
 
Χτυπάς άλλο λίγο μέχρι να γίνει αρκετά υγρό, θες να έχει υφή σαν φυστικοβούτυρο, αδειάζεις το μείγμα και φυλάς σε ένα αεροστεγές σκεύος. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για μήνες!
 
 

Διαβάστε επίσης