"Έπεσαν" οι υπογραφές για τα κλειστά κέντρα - Τι προβλέπει η ΚΥΑ για το προσφυγικό

Ξεκινούν οι διαδικασίες χωροθέτησης των νέων κλειστών κέντρων, σε χώρους που έχει επιτάξει η κυβέρνηση, στα πέντε νησιά, καθώς υπεγράφη η κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Μετανάστευσης Ασύλου.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση χορηγείται άδεια για την χωροθέτηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και λοιπών διακριτών χώρων στις επιταχθείσες εκτάσεις γης.

Επιπλέον, χορηγείται άδεια εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης περίφραξης και χωματουργικών για τη διαμόρφωση των γηπέδων, με σκοπό την εγκατάσταση των νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου :

«Χορήγηση αδειών χωροθέτησης, τοποθέτησης περίφραξης και χωματουργικών εργασιών στις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές»

Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 28/10-02-2020) και της υπ’ αρ. 1311/10-02-2020 απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, χορηγείται, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, άδεια για την χωροθέτηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και λοιπών διακριτών χώρων στις επιταχθείσες εκτάσεις γης.

Επιπλέον, χορηγείται άδεια εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης περίφραξης και χωματουργικών για την διαμόρφωση των γηπέδων, με σκοπό  την εγκατάσταση των νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών.