Νικητής στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΛ

 

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα δύσκολο απόγευμα στη Λάρισα, όπου νίκησε με 2-1 την ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία του προγράμματος, ο «Δικέφαλος του Βορρά« ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με τον Λημνιό και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το υπέροχο γκολ του Αουγκούστο να πάρει προβάδισμα νίκης, η οποία ήρθε τελικά, έστω και με δύσκολο τρόπο.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα μπήκε από την αρχή με προφανή στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφερε στο 14΄ με τον Λημνιό να πλασάρει υποδειγματικά μετά την κεφαλιά-πάσα του Άκπομ. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε κάποια... μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε δύο τρεις καλές φάσεις στην περιοχή του Ζίφκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμπαιναν στ΄ αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0, όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Αουγκούστο με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή «κάρφωσε» τη μπάλα στο «παράθυρο» του Κρίστινσον που ήταν αδύνατο να αντιδράσει (2-0).

Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο το δεύτερο μέρος, απείλησε με τον Πέλκα στο 56΄, αλλά από μία «στημένη φάση» οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξαναμπούν... από το πουθενά στο ματς. Ο Ηλιάδης στο ντεμπούτο του με την φανέλα της θεσσαλικής ομάδας, κατάφερε στο 66΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή να μειώσει σε 1-2 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-2 (Novasports 1)

Γκολ: 14' Λημνιός (ΠΑΟΚ), 45' +2 Αουγκούστο (ΠΑΟΚ), 67' Ηλιάδης (ΑΕΛ)

Κίτρινες κάρτες: Παπάζογλου, Μάρκοβιτς - Ίνγκασον

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπάλλας, Τόρζε, Παπάζογλου, Μούζεκ, Μάρκοβιτς, Μόρας, Σεσέροβιτς, Ασούμπρε, Γκαζάλ (45' Ηλιάδης), Βινίσιους (77' Πινάκας).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος, Μαουρίσιο, Αουγκούστο, Λημνιός, Λάμπρου (85' Ροντρίγκο), Πέλκας (62' Ελ Καντουρί), Άκπομ (76' Σφιντέρσκι).

Διαβάστε επίσης