To comeback της Τσιτσιολίνα: Η διασημότερη πορνοστάρ της Ιταλίας επιστρέφει στην πολιτική

14/02/2020 | 18:30

 

Την επιστροφή της στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας ανακοίνωσε η Τσιτσιολίνα, η πρώην πολιτικός, πορνοστάρ και πρώην σύζυγος του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς, εξοργισμένη που η κυβέρνηση της χώρας της έκοψε τη σύνταξη.

Η 68χρονη Τσιτσιολίνα, κατά κόσμον Ιλόνα Στάλερ, υποσχέθηκε ότι το κόμμα με την ευρηματική ονομασία DNA (“ Democrazia Natura Amore”, δηλαδή «Δημοκρατία Φύση Έρωτας) που είχε ιδρύσει η ίδια το 2012, θα κατέβει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές της χώρας απέναντι στο αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων, μείζονα εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού, που της έχει προκαλέσει «αηδία». «Έχω προσβληθεί μ’ αυτές τις αντισυνταγματικές περικοπές», είπε στους Times του Λονδίνου. «Επιστρέφω στην πολιτική για να καταγγείλω αυτούς τους πολιτικούς που κόβουν τις συντάξεις πρώην βουλευτών, ενώ κρατούν ανέπαφους τους δικούς τους μισθούς. Ας τους κόψουν στο μισό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τσιτσιολίνα δοκιμάζει την τύχη της στην πολιτική. Πρωτοεξελέγη βουλευτής το 1987 με το Ριζοσπαστικό Κόμμα, τη δεκαετία του 1990 ίδρυσε το Κόμμα του Έρωτο και διεκδίκησε αρκετές φορές την επανεκλογή της προτού ιδρύσει προ οκταετίας το DNA. Όταν αποχώρησε από την ενεργό πολιτική, έλαβε την προβλεπόμενη για πρώην μέλη της ιταλικής βουλής μηνιαία σύνταξη των 3.100 ευρώ, την οποία όμως οι Πεντάστεροι έκοψαν στα 1.000 ευρώ. Στο παρελθόν το κόμμα της, το DNA, έδινε μάχες για τις σεξουαλικές ελευθερίες, τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου μισθού για τους νέους εργαζόμενους και την κατάργηση των προνομίων της ελίτ των πλουσίων.

Πηγή: iefimerida.gr 

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: «Δούλευε για ένα μεροκάματο και τον φάγανε» – Συγκλονίζει η σύζυγος του 30χρονου που πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό

Αχαΐα: Ταμπουρώθηκε στο σπίτι του με όπλο – Επιχείρηση της Αστυνομίας – ΝΕΟΤΕΡΑ