Ασφαλιστικό: Διορθώνεται η αδικία με την ανταποδοτική σύνταξη των ένστολων

14/02/2020 | 18:14

 

Με μια σημαντική αλλαγή για τις συντάξεις των ένστολων (ειδικές δυνάμεις) θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η διορθωτική παρέμβαση στο ασφαλιστικό αφορά τα νέα -άδικα κατά πολλούς- ποσοστά αναπλήρωσης κύριων συντάξεων, μετά τα 40 έτη ασφάλισης, για τους ένστολους που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις. Η συγκεκριμένη κατηγορία ελάμβανε σύνταξη μετά τη 40ετία λόγω της προσμέτρησης μιας πλασματικής 5ετίας.

Το νέο ασφαλιστικό προέβλεπε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης της κύριας σύνταξης θα έφθιναν κατ’ αυτή την 5ετία, με συνέπεια να προκληθούν αντιδράσεις. Εν τέλει, ο υπουργός Εργασίας έκρινε ότι δεν θα καταργηθεί η αναγνώριση των πλασματικών ετών για τις συντάξεις των ένστολων.
Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι να ισχύσει ένα σύστημα δυο ταχυτήτων για τις συντάξεις των ένστολων: η νέα κλίμακα Βρούτση για τον ασφαλιστικό βίο έως τα 40 έτη και η κλίμακα Κατρούγκαλου για το διάστημα μετά τα 40 έτη.

Πηγή: iefimerida.gr 

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής