Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Στα εργασιακά αποτυπώνονται οι ιδεολογικές μας διαφορές

 

«Προκάλεσα τη σημερινή συνεδρίαση επειδή πιστεύω πως ειδικά στα ζητήματα που αφορούν τον κόσμο της εργασίας αποτυπώνονται οι ιδεολογικές μας διαφορές» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή για τα Εργασιακά.

«Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου στον οποίο θα έχουν μερίδιο όλοι, δεν πιστεύουμε πως τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης συμβάλουν στην επίλυση της κοινωνικής ανισότητας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτικής τη χώρα είναι να δημιουργούμε πολλές καλές θέσεις εργασίας» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές ιδιωτικές επιχειρήσεις, ούτε ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως ήταν μία συμφωνία αλήθειας που είχε κάνει η κυβέρνηση προεκλογικά.

«Αυτή τη συμφωνία αλήθεια τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση» κατέληξε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως «μπόρεσε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα να χωρέσει τριπλάσια ψέματα και ανακρίβειες, παρουσίασε στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας».

«Πολλά από τα στοιχεία που επικαλούνται τα κόμματα θα αποδείξω πως είναι ψεύτικα και παραπλανητικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας, όπως είπε, έξι ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκριτικά λέει η αξιωματική αντιπολίτευση για απολύσεις, αντίθετα οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν και είναι 65.718 περισσότεροι από πέρσι.

Αναφορικά με το ότι «τάχα υποβαθμίστηκε η Επιθεώρηση Εργασίας», ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η αλήθεια είναι πως το δεύτερο 6μηνο του 2019 έγιναν χίλοι περισσότεροι έλεγχοι».

«Λένε πως χάνονται μόνιμες θέσεις εργασίας υπέρ της μερικής απασχόλησης. Όμως φέτος έχουμε περισσότερους μόνιμους εργαζόμενους, σε σχέση με πέρσι» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις τόνισε: «Επιμένουν πως δήθεν επί δικής μας θητείας καταστρατηγούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η αλήθεια είναι πως εξαίρεση προβλέπεται μόνο εάν το αποφασίσουν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι να σώσουν μία επιχείρηση. Ο κανόνας ισχύει παντού, απόδειξη η συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο για τους εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα».

Εξακολουθείτε να κοροϊδεύετε τους νέους συμπολίτες μας κλείνοντας το μάτι σε παράνομα βολέματα. «Εγώ θα κλείνω την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο, να ποιος εκπροσωπεί το παλιό και ποιος το νέο» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης