Χρυσοχοΐδης: Οι καταλήψεις που έχουν μείνει δεν είναι επικίνδυνες

Για τις καταλήψεις, το…  περιβόητο τελεσίγραφο αλλά και τα όσα έγιναν στο Κουκάκι, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

«Πολλές από τις καταλήψεις αυτοεγκαταλείπονται και αποδυναμώνονται. Τα Εξάρχεια δεν μπορεί να είναι πλέον ορμητήριο. Καμία από τις καταλήψεις που έχουν μείνει δεν είναι επικίνδυνες. Το τελεσίγραφο που είχαμε δώσει απέδωσε. Πολλοί καταληψίες πλέον συνεννοούνται με τους ιδιοκτήτες για να προχωρήσουν σε» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε: «Δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν ήταν τραυματική η εμπειρία στο Κουκάκι. Υπάρχει καταγγελία πως ασκήθηκε αστυνομική βία εκεί αλλά το μόνο που έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής είναι πως υπήρξε βία εναντίον των αστυνομικών. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δείξει η έρευνα της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στα περιστατικά αστυνομικής βίας τόνισε πως στο εξής οι αστυνομικοί θα φέρουν κάμερες προκειμένου να καταγράφονται οι κινήσεις του και όσοι εντοπίζονται να παρανομούν θα απομακρύνονται από το Σώμα με συνοπτικές διαδικασίες.

Τέλος, επανερχόμενος στο θέμα των Εξαρχείων, συμπλήρωσε: «Θα εκλείψουν οι αλλοδαποί και τα ναρκωτικά και είναι μια ήσυχη γειτονιά που θα αποδοθεί στους κατοίκους της. Τα Χριστούγεννα ο δήμος δεν μπόρεσε να στολίσει ένα δέντρο γιατί κάποιοι το έκαιγαν. Τελειώνουμε με αυτά.

Ακόμα και οι αστυνομικοί δεν πίστευαν πως μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε εκείνη την περιοχή. Τώρα πλέον το πιστεύουν και εκείνοι.

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να εκλείψει είναι η αλητεία, τα ναρκωτικά και τα σπασίματα. Όλα τα άλλα όπως οι ιδεολογικές αναζητήσεις θα παραμείνουν».

Διαβάστε επίσης