Συνεχίζει να “θερίζει” ο κοροναϊός: 1.483 νεκροί , 64.600 κρούσματα – 116 νέοι θάνατοι χθες

14/02/2020 | 06:35

Στον μακρύ κατάλογο των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 προστέθηκαν ακόμη 116 άνθρωποι στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης, χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η τοπική επιτροπή υγείας σήμερα.

Ο αριθμός αυτός είναι αισθητά μειωμένος από την προηγουμένη, όταν είχαν καταγραφεί 242 νέοι θάνατοι και 14.800 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ειδικά ο μεγάλος αριθμός των νέων κρουσμάτων, εξήγησε η επαρχιακή επιτροπή υγείας, οφειλόταν στην αλλαγή των κλινικών μεθόδων εντοπισμού των ασθενών.

Στο σημερινό της ενημερωτικό δελτίο η επιτροπή έκανε λόγο για 4.823 νέα κρούσματα σε αυτή την επαρχία της κεντρικής Κίνας όπου ξέσπασε η επιδημία τον Δεκέμβριο.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από το νέο κορονοϊό ανήλθε έτσι σε τουλάχιστον 1.483. ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 64.600 σε όλη την ηπειρωτική Κίνα. Οι αριθμοί αυτοί πιθανόν θα αλλάξουν εντός ωρών, όταν η Εθνική Επιτροπή Υγείας θα δώσει τον δικό τους νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια.

Στη μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας, αναφέρθηκαν οι 88 από τους 116 θανάτους. Τα τέσσερα πέμπτα των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκαν επίσης στη μητρόπολη των ένδεκα εκατομμυρίων κατοίκων.

Christy: Κρυφή βία
19/11/2025 | 14:56

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά η σοκαριστική καταγγελία πως16χρονος βίασε 12χρονη-Γνωρίστηκαν μέσω instagram-ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Αχαΐα: Σοκάρει η αυτοκτονία άνδρα – Βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο, εντοπίστηκε σημείωμα

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου