Συνεχίζει να “θερίζει” ο κοροναϊός: 1.483 νεκροί , 64.600 κρούσματα – 116 νέοι θάνατοι χθες

14/02/2020 | 06:35

Στον μακρύ κατάλογο των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 προστέθηκαν ακόμη 116 άνθρωποι στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης, χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η τοπική επιτροπή υγείας σήμερα.

Ο αριθμός αυτός είναι αισθητά μειωμένος από την προηγουμένη, όταν είχαν καταγραφεί 242 νέοι θάνατοι και 14.800 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ειδικά ο μεγάλος αριθμός των νέων κρουσμάτων, εξήγησε η επαρχιακή επιτροπή υγείας, οφειλόταν στην αλλαγή των κλινικών μεθόδων εντοπισμού των ασθενών.

Στο σημερινό της ενημερωτικό δελτίο η επιτροπή έκανε λόγο για 4.823 νέα κρούσματα σε αυτή την επαρχία της κεντρικής Κίνας όπου ξέσπασε η επιδημία τον Δεκέμβριο.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από το νέο κορονοϊό ανήλθε έτσι σε τουλάχιστον 1.483. ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 64.600 σε όλη την ηπειρωτική Κίνα. Οι αριθμοί αυτοί πιθανόν θα αλλάξουν εντός ωρών, όταν η Εθνική Επιτροπή Υγείας θα δώσει τον δικό τους νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια.

Στη μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας, αναφέρθηκαν οι 88 από τους 116 θανάτους. Τα τέσσερα πέμπτα των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκαν επίσης στη μητρόπολη των ένδεκα εκατομμυρίων κατοίκων.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)