Τζέραρντ Μπάτλερ: Ο «Λεωνίδας» έρχεται στη Σπάρτη

Γιατί ο διάσημος ηθοποιός θα επισκεφτεί την ιστορική πόλη της Λακωνίας

Στη μεγάλη οθόνη υποδύθηκε με υποδειγματικό τρόπο τον «Λεωνίδα» στους «300», γνωρίζοντας μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία. Ο λόγος για τον Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος συνδέθηκε στη συνείδηση του κοινού άρρηκτα με το ρόλο αυτό. Τώρα, ο διάσημος ηθοποιός ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σπάρτη, τον τόπο του Λεωνίδα και των γενναίων ανδρών του.

Ο λόγος; Για να παραστεί στις πρώτες εκδηλώσεις των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπύλων. Ο Μπάτλερ θα έρθει στις 14 Μαρτίου, ενώ όπως ανακοίνωσε κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης, ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας θα τρέξει ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Υπενθυμίζεται πως η αφή της φλόγας θα γίνει στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ έχει επίσης προγραμματίσει να έρθει στην Ελλάδα και τον Ιούνιο για να παραστεί στους εορτασμούς για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, που συμπίπτουν και με την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι και ο Ιταλός παραγωγός της βραβευμένης ταινίας, ο Τζιάνι Νούναρι.

Διαβάστε επίσης