Κεραμέως για ξυλοδαρμό μαθητή: Το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο

13/02/2020 | 19:38

“Πρωτοφανές” χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, σημειώνοντας πως το “καταδικάζουμε απερίφραστα” και το υπουργείο Παιδείας “θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές”.

Η Νίκη Κεραμέως επισκέφτηκε σήμερα το 1ο Γενικό Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, προκειμένου να σχηματίσει η ίδια εικόνα για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του 17χρονου μαθητή, από ομάδα μαθητών, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, στο προαύλιο του σχολείου. Ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, την Διευθύντρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των δύο σχολείων και τους καθηγητές, παρουσία του Δημάρχου Βύρωνα και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τις συνθήκες του συμβάντος καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τις εν λόγω σχολικές μονάδες.

Όπως υπογράμμισε η υπουργός, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού επιβλήθηκαν “παιδαγωγικά μέτρα” στους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι από σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων προκειμένου να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Έπειτα από εντολή της, ανέφερε, η Δ/ντρια Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Δ/ντη θα στείλουν, εντός της ημέρας, αρμόδιους για την κατάρτιση σχεδίου δράσης αναφορικά με την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών που είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο γεγονός.

Σχετικά με τις λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν, σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την αρμόδια υφυπουργό και αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση του “δασκάλου/καθηγητή εμπιστοσύνης”, στον οποίο θα μπορούν τα παιδιά να προστρέχουν και να επικοινωνούν οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Αναφέρθηκε επίσης και στην εισαγωγή νέων θεματικών στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού στον άλλον και συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο.

“Τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο σχολείο και το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Στεκόμαστε δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρομαι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, τόσο πρόσκαιρων όσο και πιο μακροχρόνιων”, κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης