Πάτρα: Το λαϊκό θέατρο δρόμου του Καρναβαλιού Σάββατο και Κυριακή

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΓΑΜΜΑ

Το λαϊκό θέατρο δρόμου και φέτος για δεύτερη χρονιά εμπνέεται από το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού και μας καλεί για ένα ακόμα ραντεβού στους καρναβαλικούς πεζόδρομους, πλατείες,  αλλά και τα περίχωρα της πόλης. Το πρώτο ραντεβού δίνεται το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στη συμβολή των πεζόδρομων Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου. Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου το λαϊκό θέατρο δρόμου θα ταξιδέψει στις 10.30πμ στην πλατεία Κρήνης και στις 12.00 στην πλατεία Κάστρου στο Σαραβάλι. Θα ακολουθήσουν και άλλες εμφανίσεις της ομάδας σε διάφορα υπαίθρια σημεία.

Ο σύγχρονος άνθρωπος όσο αφορά τη σχέση του και τη χρήση της φύσης, η αναγέννηση, ο κύκλος της ζωής παρουσιάζονται από μια ομάδα νέων παιδιών με σκοπό την αφύπνιση για τη δημιουργία αρμονικής συνύπαρξης με το φυσικό περιβάλλον, το κύκλο της ζωής, της χαράς. Η βασική σκέψη είναι η συνειδητότητα του ανθρώπου για το γεγονός ότι αποτελεί μέρος του φυσικού περιβάλλοντος, διέπεται και ο ίδιος από φυσικούς κανόνες και το ότι η αποξένωση από αυτό δημιουργεί προβληματικές καταστάσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο παγκοσμίως. Τρόπος δικής μας διεξόδου: Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία, διεκδικούμε στη Ζωή!

Η δική μας στάση:  «Αυτή, η απέραντη ομορφιά της φύσης…».    Μη με σταματάς. Ονειρεύομαι. Μεγάλα όνειρα στον ουρανό. Ζήσαμε σκυμμένοι αιώνες αδικίας. Αιώνες μοναξιάς. Τώρα μη. Μη με σταματάς. Ονειρεύομαι ελευθερία. Μέσα απ' του καθένα την πανέμορφη ιδιαιτερότητα ν' αποκαταστήσουμε του Σύμπαντος την Αρμονία. Τώρα κι εδώ για πάντα και παντού. Ονειρεύομαι ελευθερία.

Σύλληψη, σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία : Φιορέλα Μαστρόκαλου

Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Δρόμου:  Έλενα Ασλανίδου, Δημήτρης Καυκάς, Παναγιώτης- Κυριάκος Κολοσκόπης, Διονυσία Κοροβέση, Λευτέρης Μιχαλίτσης, Ανίσα Μπάσα.

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ RISING FLAMES ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΪΛΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Μετά το θέατρο δρόμου, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου γύρω στις 19.30 στον ίδιο χώρο (Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου) η χορευτική ομάδα της Μαρίας Σοϊλέ  Rising Flames μας επιφυλάσσει ένα δυναμικό χορευτικό show προσαρμοσμένο στο κλίμα των ημερών. Οι Rising Flames όπως πάντα θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ξεσηκώνοντάς μας και παρασύροντάς μας στους ρυθμούς της διασκέδασης και του Πατρινού Καρναβαλιού μέσα από τα χορευτικά βήματα και την εξωστρεφή παρουσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι Rising Flames και η Μαρία Σοϊλέ συμμετείχαν στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού αποσπώντας κολακευτικά σχόλια από τον κόσμο για την χορευτική παρουσία τους, ενώ το Σάββατο το απόγευμα για μια ακόμη φορά θα ευχαριστήσουν προσφέροντας το θεαματικό σόου τους στον κόσμο και χορεύοντας στους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι επόμενες εμφανίσεις των Rising Flames στο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 στη συμβολή του πεζόδρομου της Γεροκωστοπούλου με την οδό Κανακάρη και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 στη συμβολή των πεζόδρομων Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου.