Η δημοτική παράταξη ΩΡΑ Πατρών για το θαλάσσιο μέτωπο

Η δημοτική παράταξη ΩΡΑ Πατρών για την απόφαση του ΔΣ που αφορά το θαλάσσιο μέτωπο:

Η απόδοση της πρώην λιμενικής ζώνης το 2018 από την κυβέρνηση Σύριζα στον Δήμο Πατρέων έθεσε την Πάτρα μπροστά σε ένα σταυροδρόμι εξελίξεων. Η πόλη κλήθηκε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για την ανάπτυξη που οραματίζεται και επιθυμεί με κύριο άξονα την ακτογραμμή της και τη σχέση της με τη θάλασσα. Στη διαδικασία της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της πρότασης για διενέργεια αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις διαφωνίες μας. Επιγραμματικά θα αναφέρουμε την απουσία παρέμβασης στο τμήμα από Τρ. Ναυάρχων έως Αγ. Νικολάου και τον χώρο της μαρίνας, την έλλειψη παρέμβασης για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές και πολεοδομικές ρυθμίσεις και της ένταξης της Όθωνος Αμαλίας στον ευρύτερο σχεδιασμό και τον αποκλεισμό της θαλάσσιας δραστηριότητας από το θαλάσσιο μέτωπο, όπως η κρουαζιέρα και η θαλάσσια αναψυχή, την ασάφεια που διατυπώθηκε στο καθεστώς των δεσμευμένων οικοπέδων για τη διάνοιξη της Κ. Καραμανλή.

Ωστόσο, η ανοικτή διαδικασία του διαγωνισμού επιτρέπει παρεμβάσεις σήμερα με άμεση κατεδάφιση των τειχών που περικλείουν το παλιό λιμάνι και επιλογή δράσεων στο μέλλον με επιπλέον διεκδικήσεις από την πλευρά της πόλης για το τμήμα του εμπορικού λιμανιού.

Τα σημαντικότερα εμπόδια, όμως, συνεχίζουν να είναι αφενός η υπογειοποίηση του τρένου κατά τη διέλευσή του από το θαλάσσιο μέτωπο την οποία η κυβέρνηση Σύριζα είχε αποδεχτεί και δρομολογήσει ενώ η παρούσα προσπαθεί να την ακυρώσει αφετέρου ο ακριβής προσδιορισμός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας ώστε να αποσαφηνιστεί το είδος των επιτρεπόμενων παρεμβάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η ομόφωνη υποδοχή στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της πρότασης για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της καταδεικνύει το γεγονός ότι μπορεί να επιτευχθεί ομοφωνία και συναίνεση όταν τα συμφέροντα της πόλης υπερισχύουν αυτά των επιμέρους παραταξιακών.

Την ίδια ομοφωνία θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε και στο θέμα της διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου στο δημοτικό συμβούλιο που αιτηθήκαμε ως ΩΡΑ Πατρών και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ομοφωνία θα επιτύχουμε και στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων του Κοινωνικού Οργανισμού όταν φέρει το θέμα προς συζήτηση η δημοτική αρχή μετά από τις αντιδράσεις των απολυμένων, των εργαζομένων και την πίεση του εκπροσώπου της ΩΡΑ Πατρών στον ΚΟΔΗΠ. Είμαστε σίγουροι ότι η δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να πάρει πίσω τις απολύσεις.

 

ΥΓ. Επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αλλά αξίζει να τονιστεί ξανά η πολύ καλή δουλειά και η πλήρης τεκμηρίωση από την ομάδα των αρχιτεκτόνων του Δήμου που επιμελήθηκε την πρόταση. Απέδειξαν ότι η γνώση και η θέληση υπάρχουν. Τους ευχαριστούμε.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)