Ξεμπλοκάρει η επέκταση του Πηνειού για νερό στη δυτική Αχαΐα - Δηλώσεις Καραμανλή

Ευχάριστα νέα προκύπτουν έπειτα από τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Άγγελου Τσιγκρή προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Αρ. Πρωτ. Ερώτησης: 3507/23-01-2020) σχετικά με την «άρδευση και ύδρευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού». 

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της ερώτησης του, ο Αχαιός βουλευτής ρωτούσε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών: α) πότε αναμένεται να υλοποιηθεί η μελέτη επέκτασης της διώρυγας και β) πότε θα έχει περατωθεί το σύνολο των απαιτούμενων ενεργειών για τη πλήρη λειτουργία του έργου και την υδροδότηση της Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα λοιπόν με την (υπ’ Αρ. Πρωτ. Β-60/10-02-2020) απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου,  έχει ήδη δρομολογηθεί η προκήρυξη της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού για ανακαίνιση, προσβασιμότητα, ασφάλιση και ανάδειξή του και μελέτες έργων ταμίευσης άρδευσης και ύδρευσης τ. Δήμου Ωλένης Ηλείας», με προϋπολογισμό 3.500.000,00 ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020). 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο αντικείμενο της εν λόγω μελέτης θα περιλαμβάνεται η επικαιροποίηση της υδρολογίας της λεκάνης απορροής του φράγματος του Πηνειού, καθώς και οι απαιτούμενες μελέτες για την ανακαίνισή του.

O Άγγελος Τσιγκρής δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη και ευχαριστεί και δημόσια για τα άμεσα αντανακλαστικά του αρμόδιου Υπουργείου, σε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας.