Κατερίνα Σολωμού: Να δούμε και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του θαλάσσιου μετώπου

Στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του θαλάσσιου μετώπου αναφέρθηκε στην παρέμβασή της στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας για το θέμα της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου η δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Οργάνου Κατερίνα Σολωμού.

Υπογράμμισε ότι παράλληλα με τις αναπλάσεις και τους χώρους πολιτισμού και αναψυχής θα πρέπει να σκεφτούμε και τις εμπορικές χρήσεις που θα μπορέσουν να φέρουν θέσεις εργασίας και έσοδα στον δήμο, αλλά και το πως η αξιοποίηση θα συνδυαστεί με μια σημαντική υποδομή που θα σηματοδοτεί την πόλη και θα αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης, θα της δώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Η κ. Σολωμού τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να δούμε τα καλά παραδείγματα άλλων πόλεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που αξιοποίησαν το θαλάσσιο μέτωπό τους και σηματοδότησαν με αυτό το νέο στίγμα τους, ενώ επεσήμανε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία, ίσως η μεγαλύτερη που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα για να αλλάξει το προφίλ της, να αποκτήσει ευθεία επαφή με τη θάλασσά της στον κεντρικό της ιστό και να …ξαναδιηγηθεί το παραλιακό της αφήγημα.

Διαβάστε επίσης