Από το Δικαστικό Μέγαρο ο Κ. Πελετίδης εξήγγειλε κινητοποιήσεις για το τρένο-Εκδικάστηκε η προσφυγή του Δήμου για τον Κόκκινο Μύλο ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση προσφυγής του Δήμου Πατρέων κατά της απαίτησης της κτηματικής υπηρεσίας του Δημοσίου, για τον Κόκκινο Μύλο. Αφού ως γνωστόν η δημοτική αρχή εμμένει στη θέση της να διασωθεί ό,τι κτίστηκε το 2018, στο πλαίσιο έργο ανάπλασης του παραλιακού πάρκου που μέχρι τότε ήταν απλώς σκουπιδότοπος. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά από οκτώ μήνες

Να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πατρέων ανακοίνωσε κινητοποίηση στα μέσα Μαρτίου για θέματα πόλης και την διεκδίκηση υπόγειοποίησης του  τρενου

 

 

Μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στο πάρκο της Παραλίας, έχει ήδη γίνει μεγάλη κινητοποίηση με σκοπό το πρωί να πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας. Οπως επεσήμανε και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δικαστική ήττα συνεπάγεται υποχρέωση γκρεμίσματος του πάρκου αναψυχής. Αν και ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει στην ίδια τακτική, βάζοντας μάλιστα ήδη τον επόμενο στόχο. Αυτόν της ανάπλασης του χώρου στον Ριγανόκαμπο, για τη δημιουργία του ανατολικού πάρκου της Πάτρας. Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Πατρέων με τον υφυπουργό Οικονομικών άνοιξε χαραμάδα φωτός σε σχέση με το αίτημα του πρώτου, να αρθούν τα εμπόδια όταν ο δήμος θέλει να διαμορφώσει έναν κοινόχρηστο χώρο.

 

Μάλιστα μήνυμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη εξέφρασε εν όψει της σημερινής δικαστικής διένεξης δήμου - κτηματικής υπηρεσίας για τον Κόκκινο Μύλο, τα σωματεία εργαζομένων, αλλά και οδηγών - χειριστών. Τονίζουν ότι τα μέλη θα είναι παρόντα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας στηρίζοντας την προσπάθεια ανάπλασης όλης της παραλιακής ζώνης, που δίνει σάρκα και οστά στο όραμα της πόλης. Παράλληλα εξέφρασαν την καταδίκη τους για τις διώξεις του δημάρχου από δημόσιες υπηρεσίες και καλούν την κυβέρνηση να πάψει να θέτει εμπόδια στο έργο του.

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εκδικάστηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Πατρών, η προσφυγή του Δήμου Πατρέων, κατά της απόφασης της προηγούμενης Διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, που απαίτησε να κατεδαφιστεί, δηλαδή να αποβληθεί ο Δήμος και να καταστραφεί το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, που δημιούργησε. Η απόφαση θα εκδοθεί εντός των ημερών.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι και εργαζόμενοι του Δήμου στηρίζοντας την Δημοτική Αρχή, με σύνθημα «Το πάρκο ανήκει στον λαό, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει».

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Δήμαρχος δήλωσε μιλώντας στους συγκεντρωμένους:

«Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, ήρθαμε σήμερα εδώ, για να μην αποβληθεί ο Πατραϊκός λαός από την περιουσία του, από την παραλιακή του ζώνη, από αυτά που έχει ανάγκη για τη ζωή του. Εκθέσαμε στο Δικαστήριο τις θέσεις και τις απόψεις μας, γιατί οι υπηρεσίες του Δημοσίου, δυστυχώς, με πολιτικούς προϊσταμένους τις εκάστοτε κυβερνήσεις, θεωρούν ότι αυτό το οποίο κάνουμε, για να φτιάξουμε την πόλη μας όμορφη, να την ζούμε και να την ευχαριστιόμαστε εμείς και τα παιδιά μας, δεν είναι σωστό, καταστρέφουμε το περιβάλλον, άρα θα πρέπει να αποβληθούμε από την παραλιακή μας ζώνη, στην προκειμένη περίπτωση, από τον Κόκκινο Μύλο. Εμείς εκθέσαμε λοιπόν τις απόψεις μας και περιμένουμε την έκδοση της απόφασης.

Εκείνο το οποίο δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση, είναι ότι την πόλη μας θα την κάνουμε όπως πρέπει, με τον κοινό νου και την ψυχή μας, γιατί το αξίζουμε. Ενημερώνουμε επίσης, ότι δεν θα αφήσουμε κανένα χώρο αναξιοποίητο. Σειρά έχει ο Ρηγανόκαμπος, αλλά και όλη η παραλιακή ζώνη, θα γίνει όπως πρέπει, γιατί εμείς δεν θέλουμε την ασχήμια στους κοινόχρηστούς χώρους. Θέλουμε να είναι όμορφοι και να τους χαιρόμαστε, εμείς και τα παιδιά μας.

Στα μέσα Μαρτίου, προγραμματίζουμε κινητοποίηση για όλα αυτά που διεκδικούμε, μεταξύ αυτών και την υπογειοποίηση του τρένου και τα οποία αφορούν την ζωή μας και την καθημερινότητά μας.

Να στείλουμε ένα ακόμα μήνυμα στους κυβερνώντες, ότι ο πλούτος που παράγεται, πρέπει να επανέρχεται στην πόλη μας, στις πόλεις μας και στον λαό, για να γίνεται η ζωή μας καλύτερη. Μπροστά στη δύναμη όλων μας, την δύναμη του λαού, δεν μπορεί κανένας ν’ αντισταθεί».

 

Στα Δικαστήρια ήταν παρούσα σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας.