ΑΕΚ: Νέα συμβόλαια ως το 2023 για Μπότο και Χριστόπουλο

 

Τόσο ο Φοίβος Μπότος όσο και ο Ευθύμης Χριστόπουλος είναι δύο αρκετά ταλαντούχοι νέοι ποδοσφαιριστές, με τον δεύτερο μάλιστα να πραγματοποιεί πρόσφατα το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

Η ΑΕΚ «έδεσε» και τους δύο 19χρονους παίκτες, που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου, με νέα συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές Φοίβος - Γιάννης Μπότος και Ευθύμης Χριστόπουλος επέκτειναν τα επαγγελματικά τους συμβόλαια με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2023.

Ο Φοίβος – Γιάννης Μπότος είναι γεννημένος στις 20/12/2000 και αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Διάνα Ηλιούπολης και από το 2008 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Μέχρι σήμερα μετρά επτά συμμετοχές με τη φανέλα της πρώτης ομάδας (5 στο Κύπελλο και 2 στο πρωτάθλημα), έχοντας πετύχει και ένα γκολ, το οποίο τον καθιστά τον πρώτο παίκτη της ομάδας γεννημένο από το 2000 και έπειτα, που σκοράρει σε επίσημο παιχνίδι. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί με τις εθνικές ομάδες Κ17, Κ19 και Κ21 της Ελλάδας.

Ο Ευθύμης Χριστόπουλος γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2000 και αγωνίζεται ως επιθετικός. Εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ από την ακαδημία του Αχαϊκού το καλοκαίρι του 2015 και τέσσερα χρόνια αργότερα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ως αρχηγός της Κ19 της ΑΕΚ σκόραρε 11 φορές στο πρώτο μισό της σεζόν 2019-20, κερδίζοντας την «προαγωγή» του στην πρώτη ομάδα. Στις 5/2/2020 πραγματοποίησε το ντεμπούτο το σε αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Έχει διεθνείς συμμετοχές στις Εθνικές Κ16, Κ17, Κ19.

Η οικογένεια της ΑΕΚ τους εύχεται να είναι υγιείς και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης