ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική Novartis: Δεν αποδείχθηκε πίεση και εκβιασμός του Παπαγγελόπουλου

 

«Έωλο» χαρακτηρίζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ το αφήγημα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis και την παρακρατική δράση του πολυπλόκαμου μηχανισμού Ρασπούτιν υποστηρίζοντας ότι από τις έως τώρα εργασίες «δεν αποδείχτηκε καμία πίεση και εκβιασμός του Δήμητρη Παπαγγελόπουλου προς τους εισαγγελείς για το σκάνδαλο Novartis».


Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων στην επιτροπή έχουν καταθέσει τέσσερις ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί αποκαλύπτοντας ωμές παρεμβάσεις και απειλές του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης τόσο στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας όσο και σε άλλες κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις που αφορούν επιχειρηματίες και οικονομικά συμφέροντα.

Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή τα διαδικαστικά ζητήματα που συζητήθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής για τον καθορισμό των επόμενων εργασιών η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει:

«Σήμερα η ΝΔ αποκαλύφθηκε ως προς τις πραγματικές της προθέσεις για το παρόν και το μέλλον της προανακριτικής επιτροπής.

Πρώτον

Αποφάσισε φαστ τρακ διαδικασίες για την επίσπευση του έργου της επιτροπής. Καθημερινές συνεδριάσεις, χωρίς προετοιμασία και έρευνα. Και το κάνει γιατί το αφήγημά της είναι έωλο.

Διότι:

-Αποδείχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις και είναι πέρα από μεγάλο και διεθνές, παρά τις προσπάθειες της πλειοψηφίας ΝΔ- ΚΙΝΑΛ να αποπροσανατολίσουν.

- Δεν αποδείχτηκε καμία πίεση και εκβιασμός του Δήμητρη Παπαγγελόπουλου προς τους εισαγγελείς για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Δεύτερον

Επειδή τελικά εξελίχθηκε σε φιάσκο η μέχρι τώρα διαδικασία θέλουν να επιστρέψουν τη δικογραφία στην ολομέλεια επιχειρώντας καινούργιο κυνήγι μαγισσών. Αποστολή τους ήταν να ρίξουν στο σκοτάδι το σκάνδαλο Νοβάρτις και να τρομοκρατήσουν τους λειτουργούς που επιχειρούν τη διαλεύκανσή του.

Θέλησαν να πείσουν πως το σκάνδαλο ήταν σκευωρία και απέτυχαν.

Θα αποτύχουν και πάλι»

Διαβάστε επίσης