Vegan μπισκότα sandwich

 

Τα πιο υγιεινά μπισκότα που έχετε δοκιμάσει!

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

150 γρ. χουρμάδες

90 γρ. πεκάν (ή καρύδια)

3 κ.σ. κακάο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη γέμιση:

150 γρ. κάσιους

1 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τη βάση: Αδειάζουμε τους χουρμάδες, τα πεκάν, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας στο πολυκοπτικό και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

2Έπειτα, απλώνουμε το παραπάνω μείγμα στον πάγκο εργασίας και το ανοίγουμε με τον πλάστη, μέχρι να έχει πάχος μισό εκατοστό (αν δούμε ότι το μείγμα κολλάει στον πάγκο, στρώνουμε λαδόκολλα και το ανοίγουμε πάνω της).
3Στη συνέχεια, κόβουμε το μείγμα σε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι ή ένα τσέρκι διαμέτρου 6 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
4Κατόπιν, ενώνουμε τα κομμάτια που έχουν περισσέψει, ανοίγουμε με τον πλάστη το μείγμα, μέχρι να έχει πάχος μισό εκατοστό, και ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία.
5Μόλις τελειώσει το μείγμα, μεταφέρουμε το ταψί ή το πιάτο που χρησιμοποιήσαμε στο ψυγείο.
6Εκτέλεση για τη γέμιση: Αδειάζουμε τα κάσιους σε ένα μπολ, τα καλύπτουμε με βραστό νερό, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες.
7Κατόπιν, σουρώνουμε τα κάσιους, τα μεταφέρουμε στο πολυκοπτικό ή στο multi μαζί με το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και τα πολτοποιούμε, μέχρι να διαλυθούν τα κάσιους και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
8Σύνθεση γλυκού: Αφαιρούμε από το ψυγείο τα μπισκότα που δημιουργήσουμε, καλύπτουμε το ένα κομμάτι ομοιόμορφα με τη γέμιση και το σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι.
9Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ