Πάτρα: Ανοδος θερμοκρασίας - Στους 17 βαθμούς σήμερα το θερμόμετρο!

 

Άνοδο της θερμοκρασίας και πιθανότητα βροχής αναμένουμε για σήμερα Τρίτη, για την Πάτρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει το μεσημέρι τους 17 βαθμούς με διαστήματα αραιής συννεφιάς και υγρασία σε ψηλά επίπεδα (το βραδυ 95%).

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά αναμένονται την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Έως 8 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο και προς το βράδυ στη Θράκη. Τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 17, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα από 4 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 16 και στην Κρήτη από 6 έως 20.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 8 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Σαρωνικό πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης