Βρέφος τριών μηνών το νέο κρούσμα κορονοϊού στο Βιετνάμ

Στα 15 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στο Βιετνάμ, με το τελευταίο να είναι ένα βρέφος ηλικίας τριών μηνών, το οποίο πιστεύεται πως μολύνθηκε από τη γιαγιά του.

Η γυναίκα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της χώρας, επαληθεύτηκε ότι είναι φορέας του 2019-nCoV την 9η Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το 33 επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Νότιας Κορέας τον εντοπισμό του 28ου κρούσματος, μιας 30χρονης κατοίκου Κίνας, ενώ οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εντόπισαν τέσσερα πρόσωπα, ενοίκους πολυώροφου κτιρίου 35 διαμερισμάτων που εκκενώθηκε εσπευσμένα, με συμπτώματα του ιού. Οι ένοικοι των 23 από τα 35 νοικοκυριά εστάλησαν σε κέντρα καραντίνας.

Τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν εξάλλου τον εντοπισμό νέου κρούσματος στην Καλιφόρνια, του 13ου στη χώρα, ενός προσώπου σε καραντίνα σε στρατιωτική βάση μετά τον επαναπατρισμό του από την Ουχάν.

Διαβάστε επίσης