Βαριά η σκιά του κοροναϊού στα διεθνή χρηματιστήρια

Οι φόβοι μήπως ο κοροναϊός επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη κοκκινίζουν τα ταμπλό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τη Wall Street να υποχωρεί, παρά την ανακοίνωση ιδιαίτερα ενθαρρυντικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Απώλειες και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στη Νέα Υόρκη, S&P 500 και Dow Jones κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος, αν και σε εβδομαδιαία βάση ο S&P 500 είχε τα καλύτερα κέρδη από τον Ιούνιο. Τα στοιχεία για την απασχόληση προσέφεραν μικρό ανάχωμα στις αμερικανικές μετοχές, ενισχύοντας την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σε αναπτυξιακή τροχιά, παρά την απειλή του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Αρνητικά πρόσημα και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με πτώση 0,32%, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές του κλάδου πρώτων υλών. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό. Η S&P Global Ratings υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την οικονομία της Κίνας φέτος στο 5% από 5,7%, εξαιτίας του κοροναϊού. 

Με απώλειες 0,45% έκλεισε η Φραγκφούρτη, ενώ και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,51%. Πιο «ψυχραιμο» το Παρίσι, κλείνοντας με πτώση 0,14%.