«Σεισμός» στην Μπαρτσελόνα από την κόντρα Μέσι-Αμπιντάλ

 

«Σεισμό» έχει προκαλέσει στην Μπαρτσελόνα η άμεση απάντηση του Λιονέλ Μέσι σε όσα είπε ο Ερίκ Αμπιντάλ σχετικά με την απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε, σε συνεντεύξεις του στην mundodeportivo και τη Sport.

Δημοσιεύματα σε Καταλονία και Μαδρίτη αναφέρουν ότι η θέση του Γάλλου, συμπαίκτη του Μέσι από το 2007 έως το 2013, έχει πλέον αποδυναμωθεί, παρά τη στήριξη που δέχθηκε για τις κινήσεις του από τον πρόεδρο της Μπάρτσα Ζοσέπ Μπαρτομέου την Κυριακή, πριν από τον αγώνα με τη Λεβάντε.

«Μέσι κόντρα σε Αμπιντάλ» γράφει η mundodeportivo στην πρώτη της σελίδα, «Τσουνάμι» έχει πρωτοσέλιδο η Sport, «γροθιά του Μέσι» η Marca, «Χάος FC» η As.

Σήμερα, όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, το θέμα αναμένεται να μονοπωλήσει τη συνέντευξη Τύπου του Κίκε Σετιέν (14:00) με αφορμή τον αγώνα Κυπέλλου με την Αθλέτικ, αύριο στο Μπιλμπάο, αφήνοντας την αναμέτρηση σε δεύτερη μοίρα.

«Πολλοί παίκτες δεν ήταν ικανοποιημένοι ή δεν εργάστηκαν σκληρά» ήταν η φράση του Γάλλου, πρώην αμυντικού του Ολυμπιακού, που φαίνεται να πυροδότησε την αντίδραση του Αργεντινού σούπερ σταρ, επιλέγοντας να απαντήσει μέσω social media.

«Ειλικρινά δεν μου αρέσει να κάνω αυτά τα πράγματα, αφού νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για τα καθήκοντά του και τις αποφάσεις του. Οι παίκτες γι΄ αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο. Κι εμείς είμαστε οι πρώτοι που αναγνωρίζουμε πότε δεν είμαστε καλά. Οι υπεύθυνοι στον τομέα της αθλητικής διοίκησης πρέπει επίσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ιδίως για τις αποφάσεις που λαμβάνουν. Τέλος νομίζω ότι όταν μιλάμε για παίκτες θα πρέπει να δώσουμε ονόματα, διότι, αν δεν γίνει αυτό, τροφοδοτούμε πράγματα που λέγονται και δεν είναι αληθινά».

Διαβάστε επίσης