ΕΔΕ για τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη μετά από καταγγελίες για ιατρικό λάθος

Στόχος της έρευνας είναι να διασαφηνιστούν οι συνθήκες νοσηλείας του ηθοποιού

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς για τις συνθήκες θανάτου του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή τις 28/01 σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από τον διοικητή της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας ύστερα από δημοσιεύματα και δηλώσεις φίλων του Γιώργου Κοτανίδη που έκαναν λόγο για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Στόχος της έρευνας είναι να διασαφηνιστούν οι συνθήκες νοσηλείας του ηθοποιού και να εξεταστεί αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα.

«Πραγματικά με ανακουφίζει αυτό, γιατί αν όντως έχει υπάρξει ιατρικό σφάλμα, πρέπει να διερευνηθεί. Κανείς δεν πίστευε σε μια τόσο ραγδαία, αρνητική εξέλιξη μετά από μια εγχείρηση που θεωρείται απλή» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η ηθοποιός Υβόννη Μαλτέζου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο ρεπορτάζ, ο 77χρονος ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης μπήκε στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο για μια επέμβαση στο έντερο αλλά προκλήθηκαν επιπλοκές.

«Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, αλλά νομίζω πως πρέπει να γίνει έρευνα για να μάθουμε την αλήθεια, είτε υπάρχει θέμα ιατρικού σφάλματος ή κάτι άλλο συνέβη που οδήγησε τον αξέχαστο Γιώργο στον θάνατο του» κατέληξε η Υβόννη Μαλτέζου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται σε δεκαπέντε μέρες και αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται από συγγενείς και φίλους του ηθοποιού, σχετικά με το αν υπήρξε ιατρικό λάθος το οποίο οδήγησε στον θάνατο του.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης