Bafta 2020: Η στιγμή που ο Joaquin Phoenix υποκλίνεται στον πρίγκιπα Γουίλιαμ - BINTEO

 

Είναι το πρόσωπο της χρονιάς καθώς ο Joaquin Phoenix κατακτά το ένα βραβείο μετά το άλλο. Αλλά όσο διάσημος κι αν είσαι, μπροστά στην βασιλική οικογένεια πρέπει να υποκλίνεσαι.

Ο Joaquin Phoenix κατέκτησε προχθές το βράδυ το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Joker» και είναι το μεγάλο φαβορί για τα επερχόμενα Όσκαρ. Αλλά έχει έναν διάσημο θαυμαστή: τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Μάλιστα, στην συνάντηση τους, ο διάσημος ηθοποιός, θέλοντας να τηρήσει το βασιλικό πρωτόκολλο, υποκλίθηκε μπροστά στον δούκα του Κέμπριτζ, με τον τελευταίο να του λέει: «Είναι υπέροχο να σε γνωρίζω».

Η στιγμή που ο Joaquin Phoenix υποκλίνεται στον πρίγκιπα Γουίλιαμ
Ο διάσημος ηθοποιός θέλησε να τηρήσει το βασιλικό πρωτόκολλο και υποκλίθηκε στον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Στην σύντομη συζήτηση που είχαν μαζί με τον άλλον βραβευμένο Ταϊκα Γουατίτι, έγινε σαφές ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι μεγάλος θαυμαστής του έργου του Joaquin Phoenix. «Λάτρεψα τον Joker. Ήταν υπέροχο» είπε ο δούκας του Κέμπριτζ και συνέχισε: «Το ανέβαλα συνεχώς να δω την ταινία, καθώς όλοι μου έλεγαν: ΄πρόσεχε πότε θα την δεις’. Αλλά όταν τελικά το έκανα, με συνεπήρε, ήταν πραγματικά εκπληκτική ταινία».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του έργου του Joaquin Phoenix/Φωτογραφία: Splash News
Ο Joaquin Phoenix όμως, και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μοιράστηκαν επίσης άλλο ένα κοινό στην τελετή απονομής των BAFTA. Και οι δύο στις ομιλίες τους συμπεριέλαβαν αντιρατσιστικά μηνύματα. Συγκεκριμένα, ο Joaquin Phoenix είπε κατά την παραλαβή του βραβείου του: «Νιώθω μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη που είμαι εδώ απόψε. Τα BAFTA υποστήριζαν πάντα την καριέρα μου και αισθάνομαι προνομιούχος γι’ αυτό. Πρέπει όμως να πω πως ταυτόχρονα νιώθω διχασμένος γιατί πολλοί από τους συναδέλφους μου, δεν έχουν αυτό το προνόμιο. Νομίζω πως στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε έγχρωμους ανθρώπους, πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Νομίζω ότι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σε ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα στο μέσο και την βιομηχανία μας με τρόπο που εμείς να ωφελούμαστε».