Πάρκο Κόκκινου Μύλου: Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει!

Του Μιχάλη Αναστασίου, Αντιδημάρχος Πολεοδομικού - Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας

Το 2017, η Δημοτική Αρχή με τους εργαζόμενους του Δήμου και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που προμηθεύτηκε χωρίς δανεισμούς, ξεκίνησε τις εργασίες για την δημιουργία πάρκου σε έκταση 15 στρεμμάτων στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου.

Πρόκειται για έκταση στην παραλιακή ζώνη που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί από τις κυβερνήσεις και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, με μπάζα και βρωμιά.

Σ’ αυτό τον χώρο, διαμορφώθηκε ένα πανέμορφο πάρκο με δέντρα, θάμνους, γκαζόν και φωτισμό, τοποθετήθηκαν παγκάκια ενώ κατασκευάστηκε και παιδική χαρά, που απολαμβάνουν δωρεάν τα παιδιά, αλλά και ολόκληρες οικογένειες, μιας λαϊκής περιοχής, που μέχρι τότε, δεν είχε πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη.

Παρότι ο Δήμος είχε πάρει άδεια από την Κτηματική, όταν ολοκληρώθηκε το πάρκο, η προηγούμενη Διεύθυνσή της, «διαπίστωσε» ότι οι παρεμβάσεις έγιναν παράνομα!

Για τις κυβερνήσεις -χθεσινή και σημερινή- και οι υπηρεσίες που εποπτεύουν, ήταν νόμιμη η άθλια κατάσταση που επικρατούσε, με τα μπάζα, τα σκουπίδια, τα ερείπια των κτιρίων, το εγκαταλειμμένο γήπεδο μπάσκετ και μας υποχρεώνουν να εγκαταλείψουμε τον χώρο, να καταστρέψουμε το πάρκο και να το επαναφέρουμε στην πρότερη, άθλια κατάσταση.

Δεν έχουμε απλά να κάνουμε με μια «υπηρεσιακή αυστηρότητα» της προηγούμενης Διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας. Την ίδια εχθρική στάση κρατούν όλες οι υπηρεσίες όταν πρόκειται για παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, που εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Πρόκειται για σοβαρό πολιτικό θέμα που δημιουργούν οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Αυτή η  Δημοτική Αρχή, από την πρώτη μέρα έδειξε έμπρακτα ποια είναι η προτεραιότητά της.

Μαζί με τους φορείς και τον λαό, με πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις, διεκδίκησε με συνέπεια τους κοινόχρηστους χώρους.

Αυτός ο αγώνας έφερε θετικά αποτελέσματα, με την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης και του Πλατανόδασους.

Στα ίδια βήματα συνεχίζουμε για να παραχωρηθούν τα 135 στρέμματα στον Ριγανόκαμπο και να γίνει εκεί, το Ανατολικό Πάρκο.

Ο λαός, η νεολαία, οι μαζικοί φορείς, η παρέμβαση δηλαδή του λαϊκού παράγοντα, είναι καθοριστικής σημασίας, για να αντιμετωπισθούν η εχθρότητα, τα εμπόδια και οι διώξεις της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της.

Ο Πατραϊκός λαός να ξεσηκωθεί, γιατί το πάρκο του Κόκκινου Μύλου του ανήκει, το χρειάζεται για τις δικές του ανάγκες.

Τοπικές Κοινότητες, Σωματεία Εργαζομένων, Εκπολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, έχουν πάρει στα χέρια τους την υπόθεση και μαζί με την Δημοτική Αρχή, καθημερινά ενημερώνουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Κοινός στόχος, είναι το Σάββατο 8 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί,  να πλημμυρίσει ο Κόκκινος Μύλος, από την μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση και να απαιτήσουμε, να μην καταστραφεί το πάρκο και να μην ξαναγίνει η περιοχή σκουπιδότοπος.

Πρέπει την Τετάρτη 12 Φλεβάρη στις 9 το πρωί, να βρεθούμε όλοι στα Δικαστήρια για να απαιτήσουμε, να σταματήσουν τώρα από την κυβέρνηση οι διώξεις, τα πρόστιμα και όλα τα εμπόδια.

Το Πάρκο ανήκει στον λαό!

Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει!

 

Διαβάστε επίσης